Így kell adózni az őstermelőknek

2017. február 17. 07:59
Az adóhivatal weboldalán elérhetőek a mezőgazdasági őstermelő magánszemély adózására vonatkozó idei szabályok – közölte a NAK.

Az őstermelői tevékenység szabályait a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény, valamint a mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló 436/2015. (XII. 28.) kormányrendelet határozza meg. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján elérhető az új, frissített „Mezőgazdasági őstermelő magánszemély adózásának alapvető szabályai 2017.” című információs füzet, amely a legfontosabb fogalmakat és az idei adózási, elszámolási szabályokat tartalmazza.

A NAK közölte, hogy az őstermelőkre vonatkozó, adózásukkal, biztosítottságukkal, járulékfizetési kötelezettségeikkel kapcsolatos megkeresésekre hivatalos állásfoglalást, tájékoztatást nem ad. Az ezekben az esetekben felmerülő kérdéseket, ügyfélmegkereséseket továbbra is a NAV-hoz kell továbbítani, ebben a NAK kollégái az ügyfélnek segíthetnek, útbaigazítást adhatnak.

A NAV egyéb adózási tájékoztató anyagai ide kattintva elérhetőek.

A zölddel jelzett linkek elérhetőek innen https://www.otpagrar.hu/Hirek/Reszletek?id=100137

otpagrar.hu

Kapcsolódó cikkek

Támogatnák a kivi- és a fügetermesztést

2018. október 15. 09:27
A termelési támogatás kiterjesztését kezdeményezte a kivi- és fügetermesztésre Magyarország az Európai Bizottságnál (EB) - közölte az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára szombaton Becsehelyen.

Nem lesz újabb munkaszüneti nap? Sokan ellenzik

2017. október 13. 08:57
A kormányzat, a szakszervezetek és a munkaadók is sikeresnek ítélték a hatéves bérmegállapodást a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) monitoring bizottságának első őszi ülésén csütörtökön. A december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról azonban parázs vita alakult ki.