Így kell adózni az őstermelőknek

2017. február 17. 07:59
Az adóhivatal weboldalán elérhetőek a mezőgazdasági őstermelő magánszemély adózására vonatkozó idei szabályok – közölte a NAK.

Az őstermelői tevékenység szabályait a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény, valamint a mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló 436/2015. (XII. 28.) kormányrendelet határozza meg. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján elérhető az új, frissített „Mezőgazdasági őstermelő magánszemély adózásának alapvető szabályai 2017.” című információs füzet, amely a legfontosabb fogalmakat és az idei adózási, elszámolási szabályokat tartalmazza.

A NAK közölte, hogy az őstermelőkre vonatkozó, adózásukkal, biztosítottságukkal, járulékfizetési kötelezettségeikkel kapcsolatos megkeresésekre hivatalos állásfoglalást, tájékoztatást nem ad. Az ezekben az esetekben felmerülő kérdéseket, ügyfélmegkereséseket továbbra is a NAV-hoz kell továbbítani, ebben a NAK kollégái az ügyfélnek segíthetnek, útbaigazítást adhatnak.

A NAV egyéb adózási tájékoztató anyagai ide kattintva elérhetőek.

A zölddel jelzett linkek elérhetőek innen https://www.otpagrar.hu/Hirek/Reszletek?id=100137

otpagrar.hu

Kapcsolódó cikkek

Megnyílt az ország első agrár ügyfélszolgálata Hódmezővásárhelyen

2017. május 08. 08:21
Az országban elsőként Hódmezővásárhelyen intézhetik egy helyen a gazdálkodók a kormányhivatal agrár és vidékfejlesztést támogató főosztályához, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához tartozó ügyeiket – közölte az MTI.

„A magyar tudásexport képes fékezni a migrációt”

2018. február 20. 07:58
Gyuricza Csaba: A teljes GMO-mentesség érdekében kiemelt innovációs munka kezdődött el, fehérjetakarmány-programot dolgoz ki a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ