Ilyen egy téli hajnali mesevilág Galyatetőn

2023. december 07. 15:52
Csodás arcát mutatta a Mátra.
 
Országszerte havazik, a nagy hó több helyen nehezíti a közúti és vasúti közlekedést. A meteorológia előrejelzések szerint a havazás intenzitása a nap folyamán csökken, sok helyen havas esőre, esőre vált át a csapadék.
Ilyen egy téli hajnali mesevilág Galyatetőn
Ma hajnalra – a közlekedési nehézségek ellenére – téli mesevilággá változott az ország jelentős része, a magasabb területeken, így a Mátrában is a hó vette át az uralmat.
Lucza Zsolt természetfotós az élmény reményében gépkocsiba ült, és célba vette Galyatetőt. Útjának “eredményéről” képgalériánkban látható felvételei árulkodnak.
 
forrás: sokszinuvidek.hu

Kapcsolódó cikkek

Megnyílt a salföldi Káli Kövek Alkotó- és Rendezvényház

2022. december 19. 13:16
Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat egyik előkészítő projektjeként megnyílt a salföldi Káli Kövek Alkotó- és Rendezvényház szombaton. A komplexum a jövőben az egész térség kulturális felemelkedését fogja szolgálni.
Az átadáson Navracsics Tibor közölte: az évtizedek óta használaton kívüli salföldi egyházi iskola romjain épült a kulturális központ 450 millió forintból. Szavai szerint az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat egészére jellemző, hogy a már meglévő, használaton kívüli épületeket újítják fel, valamint azt is általános célként tűzték ki, hogy ne csupán a helyiek, hanem az egész térség, sőt az egész ország javára váljon egy-egy beruházás.

Húsz kilométeres teljesítménytúrával eredhetünk a Gyermekvasút nyomába

2024. március 13. 18:25
A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton március 15-én tartják a hagyományos „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres nappali teljesítménytúrát.