Itt a harmadik közösségi komposztáló Budapesten

2021. március 26. 07:46
A Tabán és a Szent István park után, a Városmajorban jött létre Budapest harmadik közösségi komposztálója, adta hírül a Főkert.
Itt a harmadik közösségi komposztáló Budapesten

Facebook oldalán számolt be a FŐKERT arról, hogy a Városmajori Komposztbarátok csoport kezdeményezésére és közreműködésével létrehozták a főváros új közösségi komposztálóját.

 

Az utóbbi időben ez már a harmadik ilyen hely, az elmúlt időszakban a Tabánban és a Szent István parkban is hoztak létre közösségi komposztálókat. A másik két helyszínhez hasonlóan itt is kihelyezték a komposztálás szabályait összefoglaló táblákat.

A Városmajori Komposztbarátok internetes csoportjában már érkeznek is a kérdések, amelyek például arra irányulnak, hogy a déligyümölcsök, citrusok héját el lehet-e helyezni a komposztálóban.

komposztálásról és annak fontosságáról mi is gyakran írunk, és buzdítunk arra minden érdeklődőt, hogy valamilyen formában próbálja meg komposztálni az otthonában keletkező zöld hulladékot, hiszen ezzel nem csak a hulladék mennyiségét lehet csökkenteni, de hozzájárulhatunk egy fenntarthatóbb jövőhöz is.

 

A Szent István park közösségi komposztálója

Budapest első közösségi komposztálója a Tabánban

További infókat a közösségi komposztálásról a humusz.hu oldalon találtok.

Forrás: greendex / www.fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

Újraindul a BISEL program

2016. március 24. 07:37
2016. március 22-én, a Víz Világnapán V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár és Román István agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár bejelentették a soproni Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakközépiskola és Kollégiumban a BISEL program újraindítását. A diákok közreműködésével az Ikva patak partján látványos bemutatóval szemléltették a BISEL program előnyeit.

Vállalati Fehér Könyv

2020. szeptember 04. 08:11
A COVID-19 világjárvány során valamennyi gazdálkodó szervezetnek fontos szerepe van a negatív gazdasági és társadalmi hatások csökkentésében, ezért az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2020. szeptember 3-án gyakorlati útmutatót adott ki a vállalatok részére.