Itt a harmadik közösségi komposztáló Budapesten

2021. március 26. 07:46
A Tabán és a Szent István park után, a Városmajorban jött létre Budapest harmadik közösségi komposztálója, adta hírül a Főkert.
Itt a harmadik közösségi komposztáló Budapesten

Facebook oldalán számolt be a FŐKERT arról, hogy a Városmajori Komposztbarátok csoport kezdeményezésére és közreműködésével létrehozták a főváros új közösségi komposztálóját.

 

Az utóbbi időben ez már a harmadik ilyen hely, az elmúlt időszakban a Tabánban és a Szent István parkban is hoztak létre közösségi komposztálókat. A másik két helyszínhez hasonlóan itt is kihelyezték a komposztálás szabályait összefoglaló táblákat.

A Városmajori Komposztbarátok internetes csoportjában már érkeznek is a kérdések, amelyek például arra irányulnak, hogy a déligyümölcsök, citrusok héját el lehet-e helyezni a komposztálóban.

komposztálásról és annak fontosságáról mi is gyakran írunk, és buzdítunk arra minden érdeklődőt, hogy valamilyen formában próbálja meg komposztálni az otthonában keletkező zöld hulladékot, hiszen ezzel nem csak a hulladék mennyiségét lehet csökkenteni, de hozzájárulhatunk egy fenntarthatóbb jövőhöz is.

 

A Szent István park közösségi komposztálója

Budapest első közösségi komposztálója a Tabánban

További infókat a közösségi komposztálásról a humusz.hu oldalon találtok.

Forrás: greendex / www.fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

Az őszinte kíváncsiság lesz a tanulás alapja a digitális korban is

2019. március 27. 08:59
A jövő ideális munkavállalóinak az „őszinte kíváncsiság” lesz az egyik legjobban keresett értéke. A jelenlegi oktatási rendszer egyik kihívása, hogy a tanulókban a mainál sokkal nagyobb mértékben kifejlessze ezt - mondta Babocsay Ádám, a Budapest School marketing és stratégiai igazgatója, aki a "Vállalati képzés-fejlesztés a digitális korban" című konferencia előadója lesz.

Elkezdődött a Magyarország Legszebb Birtoka 2019 Díj döntőseinek szemlézése

2019. július 01. 08:33
Az első birtoklátogatási napon egy kertészetben és egy családi gazdaságban jártunk