Itt a harmadik közösségi komposztáló Budapesten

2021. március 26. 07:46
A Tabán és a Szent István park után, a Városmajorban jött létre Budapest harmadik közösségi komposztálója, adta hírül a Főkert.
Itt a harmadik közösségi komposztáló Budapesten

Facebook oldalán számolt be a FŐKERT arról, hogy a Városmajori Komposztbarátok csoport kezdeményezésére és közreműködésével létrehozták a főváros új közösségi komposztálóját.

 

Az utóbbi időben ez már a harmadik ilyen hely, az elmúlt időszakban a Tabánban és a Szent István parkban is hoztak létre közösségi komposztálókat. A másik két helyszínhez hasonlóan itt is kihelyezték a komposztálás szabályait összefoglaló táblákat.

A Városmajori Komposztbarátok internetes csoportjában már érkeznek is a kérdések, amelyek például arra irányulnak, hogy a déligyümölcsök, citrusok héját el lehet-e helyezni a komposztálóban.

komposztálásról és annak fontosságáról mi is gyakran írunk, és buzdítunk arra minden érdeklődőt, hogy valamilyen formában próbálja meg komposztálni az otthonában keletkező zöld hulladékot, hiszen ezzel nem csak a hulladék mennyiségét lehet csökkenteni, de hozzájárulhatunk egy fenntarthatóbb jövőhöz is.

 

A Szent István park közösségi komposztálója

Budapest első közösségi komposztálója a Tabánban

További infókat a közösségi komposztálásról a humusz.hu oldalon találtok.

Forrás: greendex / www.fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

Már régen körözték, de egymilliárdos áfacsalással bukott le

2016. május 17. 08:24
Csaknem egymilliárd forint áfát csalt el repceolaj-beszerzéssel az a budapesti cég, amelyet a közelmúltban buktatott le a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV). Egy többszörösen körözött férfit is elfogtak, aki az adócsalásos ügyben irányító szerepet töltött be.

Túl sok a púder, kedves HR-esek!

2019. március 13. 14:10
Egy számokkal alá nem támasztható érzésem: kezd eltávolodni a cégek kifelé mutatott munkaadói képe a mindennapokban megélt valóságtól. Egyre nagyobb a licitverseny, a technológia pedig egyre több eszközt ad a kreatívok kezébe. De