Itt a harmadik közösségi komposztáló Budapesten

2021. március 26. 07:46
A Tabán és a Szent István park után, a Városmajorban jött létre Budapest harmadik közösségi komposztálója, adta hírül a Főkert.
Itt a harmadik közösségi komposztáló Budapesten

Facebook oldalán számolt be a FŐKERT arról, hogy a Városmajori Komposztbarátok csoport kezdeményezésére és közreműködésével létrehozták a főváros új közösségi komposztálóját.

 

Az utóbbi időben ez már a harmadik ilyen hely, az elmúlt időszakban a Tabánban és a Szent István parkban is hoztak létre közösségi komposztálókat. A másik két helyszínhez hasonlóan itt is kihelyezték a komposztálás szabályait összefoglaló táblákat.

A Városmajori Komposztbarátok internetes csoportjában már érkeznek is a kérdések, amelyek például arra irányulnak, hogy a déligyümölcsök, citrusok héját el lehet-e helyezni a komposztálóban.

komposztálásról és annak fontosságáról mi is gyakran írunk, és buzdítunk arra minden érdeklődőt, hogy valamilyen formában próbálja meg komposztálni az otthonában keletkező zöld hulladékot, hiszen ezzel nem csak a hulladék mennyiségét lehet csökkenteni, de hozzájárulhatunk egy fenntarthatóbb jövőhöz is.

 

A Szent István park közösségi komposztálója

Budapest első közösségi komposztálója a Tabánban

További infókat a közösségi komposztálásról a humusz.hu oldalon találtok.

Forrás: greendex / www.fataj.hu

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik az ismeretterjesztő kampány

2020. május 19. 07:56
A LIGA Szakszervezetek folytatja az ismeretterjesztő kampányát, 2020. május 18-án a kampány negyedik filmje is megjelent.  
 

Bükki füvesember: A jóisten odateszi tálcán a megoldást a bajokra

2020. április 16. 07:28
A születésnapos Szabó Gyuri bácsinak egyszer azt mondta egy öreg cigányasszony, hogy 124 évig fog élni. Szerinte az emberiség azért kapta ezt a járványt, mert a mai ember nem hisz semmiben. Interjú