Itt van a bejelentés a Széchenyi Kártyáról

2023. október 30. 18:20
Nagy Márton: 2024-ben is rendkívül kedvező kamattal lesz elérhető a Széchenyi Kártya a kkv-knak.
 
2024-ben a gazdasági növekedés helyreállítása érdekében a Széchenyi Kártya Program termékei továbbra is változatlan, rendkívül kedvező feltételek mellett lesznek elérhetők a kkv-k számára – közölte ma a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).
Itt van a bejelentés a Széchenyi Kártyáról
A közlemény szerint ez azt jelenti, hogy a kormány döntése értelmében jövőre is a 2023-ban érvényes feltételek és termékstruktúra marad érvényben, azaz a Széchenyi Kártya Program 2024-ben is a futamidő végéig fix, 5 százalékos nettó ügyfélkamat mellett biztosít forrást a magyarországi kkv-k számára.
Már elérhetők a Széchenyi Kártya Program MAX+ forrásai - Turizmus.com
A kormány határozata szerint mintegy 1400 milliárd forintnyi kötelezettségvállalásra nyílik lehetőség, a következő termékstruktúrában:
  • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel és ezen belül Széchenyi Turisztikai Hitel,
  • Széchenyi Likviditási Hitel,
  • Széchenyi Beruházási Hitel és ennek részét képező Agrár Széchenyi Beruházási Hitel,
  • Széchenyi Lízing,
  • Széchenyi Mikrohitel,
  • Széchenyi Kártya Klasszik (újonnan nem igényelhető) és
  • az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók.
A közleményben Nagy Márton kiemelte, hogy a hazai kis- és középvállalkozások adják a foglalkoztatottak döntő részét, több millió család megélhetését biztosítják. Ezért a kormány elkötelezett a szektor versenyképességének fokozása és a kkv-k megerősítése mellett.
 
Hangsúlyozta, hogy 2023 az infláció letörésének az éve, 2024 pedig a gazdasági növekedés helyreállításáé. Ebben jut jelentős szerephez a Széchenyi Kártya Program is, hiszen a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogrammal és a kamatstoppal együttesen 2023-ban mintegy 1,5 százalékos GDP-növelő hatással rendelkezik.
 
A vállalkozásoknak kettős transzformációt kell végrehajtaniuk, azaz zölddé és digitalizálttá kell válniuk amellett, hogy tovább növelik hatékonyságukat és termelékenységüket – tette hozzá a miniszter.
 
forrás: agroinform.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Csökkent a németországi agrárfoglalkoztatottság

2024. május 13. 10:10
A közelmúltban nyilvánosságra hozott statisztikai adatok szerint sajátos kettősség alakult ki a német mezőgazdaságban.
Miközben az agrár-vállalkozásokban foglalkoztatottak száma – elsősorban az idénymunkások számának csökkenése folytán – mérséklődött, egyre több gazdaság támaszkodik kiegészítő jövedelemforrásra.

Ismét nagyot emelkedik a gázolaj ára

2023. augusztus 07. 12:20
Szerdán sem lesz megállás az üzemanyagárak emelkedésében.
 
A gázolaj nagykereskedelmi ára fog emelkedni a hét közepén bruttó 15 forinttal, ami a kiskerárakban várhatóan meg fog jelenni. A benzin beszerzési ára szerdán nem változik – írja a Holtankoljak.hu.