Jövő hétfőig lehet jelentkezni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

2024. április 08. 14:29
Még egy hétig regisztrálhatnak a környezetért tenni akaró önkéntesek hazánk legnagyobb szemétszedési akciójára, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! programsorozatra – hívta fel a figyelmet Raisz Anikó környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár a minisztérium hétfői közleménye szerint.
Jövő hétfőig lehet jelentkezni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra
Az Energiaügyi Minisztérium (EM) támogatásával megvalósuló esemény – az önkéntesség népszerűsítése mellett – felhívja a figyelmet az illegális hulladék-elhelyezés megelőzésének és megszüntetésének fontosságára, továbbá megerősíti a környezettudatosságot.
Jövő hétfőig lehet jelentkezni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra - BaHír
Az államtitkár a közleményben emlékeztetett, hogy a kormány a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben megfogalmazottaknak megfelelően olyan intézkedéseket tesz, amelyek hozzájárulnak a hulladékképződés csökkentéséhez, az illegális hulladéklerakás megelőzéséhez és a hulladékból érték teremtéséhez.
Az illegális hulladéklerakás felszámolása érdekében jött létre a Tisztítsuk meg az Országot! projekt, ennek keretében eddig több mint 550 ezer tonna jogellenesen elhagyott hulladéktól mentesítették a közterületeket, az erdőket, a folyókat, valamint a vasúti és közúti létesítmények környékét. Az illegális szemétlerakatok helyszínének beazonosítását a HulladékRadar applikáció is segíti, melyet már több mint 31 ezer felhasználó töltött le.
SONLINE - Jövő hétfőig lehet jelentkezni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra
A kormány emellett több programot is támogat, mint például a nemzetközileg is elismert PET Kupa hulladékgyűjtő versenyeket és a TeSzedd! kezdeményezést.
 
Az idén 12. alkalommal megrendezendő TeSzedd! akció a Föld napján, április 22-én indul és – a Fenntarthatósági Témahét rendezvénysorozattal párhuzamosan – április 28-ig tart. A programhoz találkozási pont regisztrálásával koordinátorként vagy már meglévő találkozási ponthoz önkéntesként lehet csatlakozni.
Hulladékgyűjtő akció – Idén is csatlakozott a TeSzedd! kezdeményezéshez a  megyei kormányhivatal - Nyíregyháza Megyei Jogú Város Portálja -  Nyíregyháza Többet Ad!
A helyszínen gyűjthető bármi, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető, így legfőképpen a háztartási eredetű hulladékok. Amennyiben a helyszínen nem gyűjthető hulladék található, ilyen például az építési-bontási hulladék, a gyógyszerek, az elektromos és elektronikai berendezések vagy a gumiabroncs, arról az illetékes önkormányzatot szükséges értesíteni vagy a HulladékRadar applikáción keresztül bejelenteni.
Jövő hétfőig lehet jelentkezni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra | Szeged Ma
A bezsákolt hulladékok elszállításáról és a gyűjtéshez szükséges eszközök – zsákok, kesztyűk – biztosításáról az Energiaügyi Minisztérium támogatásával a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. gondoskodik.
 
Az érdeklődők április 15-én, hétfőn 16.00 óráig jelentkezhetnek a programra a szelektalok.hu/teszedd oldalon – tájékoztatott a tárca.
 
forrás: agrotrend.hu / MTI

Kapcsolódó cikkek

Letarolta Magyarországot a reggeli vihar

2023. július 13. 12:40
Csütörtök hajnalban erős vihar vonult végig Magyarországon, és reggeli elérte a fővárost is. Több helyen fotók is videók is készültek róla.
Az Országos Meteorológiai Szolgála a vihar előtt figyelmeztetett arra, hogy erős szél, jégeső és felhőszakadás várható az ország területének jelentős részén - írják az index.hu-n. 
 

10 tippünk is van, hogy legyen gyors, természetes és egyszerű a tavaszi nagytakarítás!

2023. április 13. 11:48
Egyáltalán nem mindegy, mivel takarítod az otthonod. Ezekkel a szerekkel biztonságban lehettek!
 
Ha tavasz, akkor itt van a tavaszi nagytakarítás ideje. Nem véletlen az időzítés, hiszen ilyenkor újul meg a természet is, és az otthonunkat is szeretnénk a hosszú tél után újra tisztának látni. A fűtési szezon alatt nagyon sok por rakódik le, így hát ideje megszabadítani az otthonunkat a portól, kosztól és élvezni a csodálatos tisztaságot.