Jövő héttől módosul az azonnal átutalás egyik legfontosabb szabálya

2023. augusztus 22. 18:40
2023. szeptember 1-jétől az azonnali átutalás körébe tartozó fizetési megbízások értékhatára 10 millió forintról 20 millió forintra nő. Vagyis hamarosan már 20 millió forintot is utalhatunk másodpercek alatt – írja a Pénzcentrum.
Jövő héttől módosul az azonnal átutalás egyik legfontosabb szabálya
Már 2023. január 1-jén hatályba lépett a pénzforgalom lebonyolításáról szóló rendelet módosítása, amely tartalmazza az azonnali fizetési ökoszisztéma továbbfejlesztésével (AFR2.0) kapcsolatos kötelezettségeket és határidőket. Ezek közül az egyik határidő, hogy 2023. szeptember 1-től az azonnali fizetési tranzakciók értékhatára 10 millió forintról 20 millió forintra emelkedik.
 
Az indoklás szerint az értékhatár emelés célja, hogy az eseti jelleggel bekövetkező, nagyértékű azonnali átutalás lebonyolítása is sikeresen teljesülhessen, ezzel még nagyobb kényelmet biztosítva a vállalkozások és lakosság számára.
 
forrás: infostart.hu

Kapcsolódó cikkek

Hétfő este 8 órától életbe lépett a hideg idő miatti vörös kód

2024. január 10. 16:03
A hideg időjárás miatt 2024. január 8-án, hétfőn este 8 órától léptették életbe az úgynevezett vörös kódot, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan, vagy bajba jutott emberek befogadása - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Ezekre a dokumentumokra lesz szükség az otthonfelújítási támogatás igényléséhez

2024. május 08. 16:24
A Nemzetgazdasági Minisztérium összeszedte, hogy milyen dokumentumokat érdemes beszerezni a pályázat benyújtása előtt. Így felkészülhetünk a támogatás igénylésére.