Június elejéig adja el a kormány, amit még lehet

2016. április 19. 07:50
Június 3-ig kívánja lebonyolítani az állami földértékesítések harmadik szakaszát a kormány. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter korábbi bejelentése szerint több földeladás nem lesz.

A kormány most megjelent határozata szerint a feltételek nem változtak az előző két földértékesítési szakaszhoz képest. Az állami területeket a helyben kialakult piaci ár felett kell eladni. Nem értékesítik az erdőket és a természetvédelmi területeket.

A kormányhatározat szerint az újabb állami földeket június 3-ig kell értékesíteni. Lázár János a közelmúltban azt jelentette be, hogy az eladások májusban kezdődhetnek meg. Ez lesz az utolsó állami földértékesítési akció – közölte korábban a miniszter.

forrás: agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Törvénymódosító javaslatokat sürget a kamara

2017. október 30. 10:16
A tagságtól érkezett észrevételek alapján Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke törvénymódosító javaslatokat nyújtott be. Ezek a mezőgazdasági idénymunka rugalmasabb és teljesebb kiszolgálását, valamint a termőfölddel kapcsolatos illetékmentességi szabályok enyhítését célozzák. A javaslatokat jövő héten tárgyalja az Országgyűlés.

SZÉP Kártya határidő közeleg

2017. március 14. 08:54
Május 31-éig kell felhasználni a SZÉP Kártyára 2015-ben feltöltött egyenleget, figyelmeztet Fata László, cafeteria szakértő.