KASZ, KDFSZ: A Tesco Global Áruházak Zrt. megbecsüléssel tekint a munkavállalóira, és negyedik alkalommal fizet bónuszt több, mint 10 ezer munkavállalónak

2021. április 15. 08:59
A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezet ( KASZ ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ ) nagyra értékeli a munkavállalók Covid-19 során elvégeztt  kimagasló  munkáját  és  ennek elismerése ként tekint a vállalat által bejelentett bónusz kifizetésére
KASZ, KDFSZ: A Tesco Global Áruházak Zrt. megbecsüléssel tekint a munkavállalóira, és negyedik alkalommal fizet bónuszt több, mint 10 ezer munkavállalónak

 Április 14-én a Tesco Magyarország HR vezetői tájékoztatást adtak a vállalatnál képviselettel rendelkező szakszervezetek vezetői részére a „Köszönöm" bónusszal kapcsolatban.

 A bejelentés, értelmében az áruházakban, logisztikai központokban több, mint 10 ezer munkavállaló részesül „Köszönöm" bónuszban. Külön köszönetet érdemelnek a „frontvonalban" dolgozó munkavállalók. Az áruházban, logisztikai központban dolgozók, illetve az irodai WL1 szintű munkatársak egyszeri bruttó 80 000 forint egyszeri bónuszban részesülnek.

 A KASZ és KDFSZ egyetért ezzel, és támogatja a bónusz kifizetését.

 A kereskedelmi munkavállalók hősként viselkedtek a járványhelyzet ideje alatt, hiszen az egészségügyi dolgozókat követően talán ők találkozhattak a legtöbb vírushordozóval a munkájuk során. Amikor az egészségük lehetővé tette ott voltak az üzletekben, feltöltötték a polcokat és kiszolgálták a vásárlókat.

 Dolgozzanak akár raktárakban, vagy üzletekben, a maguk területén mindent megtettek azért, hogy a lelkileg is megterhelő járványhelyzetben az embereknek legalább azt a biztonságot meg tudják adni, hogy a mindennapi élethez nélkülözhetetlen termékek beszerzése miatt ne kelljen aggódniuk.

 A KASZ és a KDFSZ részéről maximálisan támogatunk minden olyan kezdeményezést, amely elismerésben részesíti ezt a példamutató helytálást.

 A szakszervezetek fontosnak tartják kiemelni, hogy a kereskedelmi ágazatban a Tesco egyedüli munkáltatóként fizet ki 4-dik alkalommal bónuszt a covid-19 során végeztt kimagasló munkáért. 

A szakszervezetek köszönetüket fejezik ki a Tesco Global Áruházak Zrt. részére, és bíznak abban, hogy ez az elismerés azt is megerősíti, hogy a vállalat kiszámítható biztos jövőt biztosít a munkavállalói részére.

Kelt: Budapest, 2021. 04. 14. 

Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ)  Karsai Zoltán elnök

Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ)

Bubenkó Csaba elnök

www.szakszervezetek.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Nőnapi virág helyett...

2020. március 11. 08:35
Mi lenne, ha virág helyett azt kívánnánk a nőknek március 8-án, hogy dolgozzanak minden évben négy hetet ingyen?  A nemek közötti bérszakadék európai uniós átlaga 16 százalék. Ezt úgy fordíthatjuk , hogy a nők átlagosan évente nyolc hetet ingyen dolgoznak. 

A dolgozó érték - a vezető felelőssége, hogy ne csak szlogen legyen

2021. augusztus 03. 08:38
Egy szervezet legfontosabb értéke az ember – különösen a járványhelyzet fennállása óta egyre többet hallani ezt az állítást, amely meglepő módon sokszor mintha az újdonság erejével hatna. Holott, ha jobban belegondolunk, minden szám, teljesítmény, eredmény, sőt az ügyfelek és végső soron a profit is az emberek munkájából származik. A vezetőnek nem csak tudatában kell lennie ennek, hanem eszerint is cselekedni. De mi minden tereli el a figyelmet erről a célról? Polgár Zita, vezetői és önismereti mentor írása.