Két napig Villány lesz a cabernet franc világvárosa

2022. november 16. 11:54
Minden eddiginél komolyabb nemzetközi borkínálat, izgalmas szakmai előadások és szélesre tárt pinceajtók várják november 25-én és 26-án a Villányba érkező vendégeket a Franc&Franc fórumon és kóstolónapon.
 
A VII. Franc&Franc Fórumot november 25-én, pénteken 9.30 órától rendezik meg, a rendezvénynek a villányi Bock Borászat konferenciaterme ad otthont.
 
Két napig Villány lesz a cabernet franc világvárosa
A szakmai tanácskozáson az előadások mellett neves nemzetközi szakértők tolmácsolásában kóstolhatják meg classicus, premium és super premium kategóriában elérhető Villányi Francokat, a Franc Du Monde nemzetközi borverseny top borait, valamint cabernet franc fajtaborokat a Loire-völgyéből, Argentínából az idei évben rendhagyó módon két Master of Wine, Peter McCombie és Pasi Ketolainen közreműködésével.
 
November 26-án szombaton kóstolónappal folytatódik a programsorozat. A villányi pincékben túrázva a vendégek találkozhatnak a legújabb kiválasztott Villányi Franc-okkal a pincészetek személyes prezentálásában.
 
A résztvevők a Jammertal Borbirtokon gyülekeznek, majd a Bock Borászat, Gere Attila Pincészete, Günzer Tamás Pincészete, a Jackfall és a Sauska borászatokban kóstolhatják meg legalább 40 villányi és külföldi pincészet cabernet franc borait.
 
A villányi bortermelők minden évben kiválasztják azt a 12 bort, amely egy éven át képviseli és viszi hírét a Villányi Franc-nak idehaza és a nagyvilágban.A Horkay András borszakértő és Győrffy Zoltán borszakíró által gondozott kétnapos kiválasztáson vakkóstolón mérettetnek meg a benevezett tételek, idén 67 borból került ki a villányi TOP12.
 
VILLÁNYI FRANC TOP12
 
Bakonyi Péter Villányi Cabernet Franc 2020 (classicus)
Lelovits Tamás Villányi Cabernet Franc 2019 (classicus)
Fritsch Pince Villányi Cabernet Franc Barrique 2019 (classicus)
Agancsos Pincészet Capitalis Villányi Franc 2018 (premium)
Vinatus Pince Villányi Franc 2018 (premium)
Gere Attila Pincészete Villányi Franc Csillagvölgy-dűlő 2018 (premium)
Bock Pince Villányi Franc Fekete-hegy Selection 2017 (premium)
Sauska Borászat Villányi Cabernet Franc 2015 (premium)
Jekl Pincészet Villányi Franc 2013 (premium)
Riczu Tamás Borászata Villányi Franc 2018 (super premium)
Csányi Pincészet Teleki Tradíció Villányi Franc Kopár 2017 (super premium)
Mokos Pincészet Villányi Franc 2017 (super premium)
 
Forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

A télen is csodálatos, hazánkban egyedülálló tapolcafői Örvény-tó a Forrás tanösvény mentén

2022. december 22. 11:45
Tapolcafő Pápa településrésze, attól nyolc kilométerre fekszik Veszprém irányába, s messze földön híres karsztforrásáról.
Tapolcafő közepén, több forrásból fakad az átlagosnál melegebb vizű, hajdan bő vízhozamú Tapolca-patak, amely az egyik legfontosabb természetföldrajzi tényező volt Pápa történetében: szerepet játszott mint ivóvíz, mint malmot hajtó és működtető folyóvíz,  vize irhások, kelmefestők és más kézművesiparosok számára az áztatáshoz és egyéb műveletekhez nélkülözhetetlen segédanyag volt.

Hipergyors megoldás a balatoni és szezonális munkaerőigény kezelésére

2023. július 13. 14:22
A Giggle applikációjával akár 24 órán belül található szezonális munkaerő.
Évről évre visszatérő problémaként jelentkezik a balatoni éttermeknél és szállásadóknál, hogy a megnövekedett forgalmat hogyan tudják kiszolgálni a kevés és gyakran ismeretlen munkavállalóval. Egy magyar fejlesztésű alkalmazás nemcsak hatékonyabbá teszi a toborzást, de rengeteg új munkavállalót von be olyan munkákra, amelyeket évek óta nehéz betölteni.