Ötcsillagos szállodakomplexum épül Balatonfüreden

2023. június 05. 13:30
Balatonfüreden 22,5 milliárd forint értékű beruházással szállodakomplexum épül a belvárosban, a Le Méridien resort a tervek szerint 2025 tavaszától fogadja a vendégeket – közölte Szepesi Richárd projektalapító sajtótájékoztatón pénteken Balatonfüreden.
Elmondta, hogy a 102 szobás ötcsillagos szálloda mellett a balatonfüredi BalaPort projektben 200 férőhelyes mélygarázs, 4 étterem és 24 luxus apartman is épül, valamint a kikötői infrastruktúrát is fejlesztik.
Ötcsillagos szállodakomplexum épül Balatonfüreden
 
Szepesi Richárd hozzátette: jelenleg is zajlik a komplexum építése, a Fazakas Építésziroda által tervezett külső, a 81Font által tervezett belsőépítészet a francia Riviéra 1960-as évekbeli csillogását idézi majd. Kültéri és beltéri medencék, fitneszterem és spa, valamint szaunapark is létesül mintegy 3 ezer négyzetméteren.A szállodában az éttermek mellett bár és egy poolbár várja majd a vendégeket. A Le Méridien BalaPort Lake Balaton Resort a szabadidős és üzleti utazókat egyaránt szeretné kiszolgálni.
 
Dél-franciaországi mediterrán hangulatot szeretnének teremteni a beruházók, olasz életérzést sugalló belsőépítészetet és szolgáltatásrendszert ígérnek a szállodába, amelynek a gasztronómiai kínálata is egyedülálló lesz – hangzott el a sajtótájékoztatón.
 
A Marriott International szerződést kötött a Balaport Investment Kft.-vel, így épülhet fel a Le Méridien Resort, amely Magyarországon a szállodahálózat első vidéki hotelje lesz.
 
Silvija Lovreta, a Marriott International dél- és kelet-európai szállodai fejlesztési igazgatója elmondta, hogy a Marriott International magyarországi portfóliója eddig hat szállodát foglal magában, köztük a The Ritz-Carlton Budapest, a Budapest Marriott Hotel, a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel Budapest.
 
óka István, Balatonfüred polgármestere azt emelte ki, hogy az új komplexum megépülése jelentősen segíti majd a városban a konferenciaturizmus erősítését. "Nagyon fontos, hogy a hotel területe nyitott lesz, a sétányt és a parti részt egész évben bárki bejárhatja majd. Úgy tervezzük, hogy a jövő nyári szezonban már körbesétálható lesz ez a terület" – fogalmazott a polgármester.
 
A különleges hotel a Balaton legexkluzívabb turisztikai fejleszési projektjének, a BalaPortnak az ékköve lesz. A szálloda mellett vízparti apartmanokat is építünk, ezek értékesítése már elkezdődött. Háromezer négyzetméteres wellness részleget alakítunk ki, és itt lesz a Balaton legmodernebb kikötője is – fogalmazott az építkezés helyszínén tartott sajtótájékoztatón Szepesi Richárd.
 
A projekt alapítójának és tulajdonosának a csapatához köthető egyebek mellett a Bambara Hotel, a Shiraz Hotel fejlesztése és üzemeltetése, valamint az utóbbi évek jelentős turisztikai fejlesztései közül a tokaji Minaro Hotel Tokaj és Rendezvényközpont és a Balaton déli partján a BalaLand Hotel, FamilyPark és Residence.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Már több mint 76 ezer klímabarát jármű közlekedik az utakon

2023. augusztus 11. 13:30
Idén júliusban átlépte a 76 ezret a zöld rendszámmal rendelkező járművek száma Magyarországon, melyek több mint fele tisztán elektromos személyautó.
 
A tavalyi év azonos időszakához viszonyítva 21 ezerrel több jármű kapott világoszöld hatósági jelzés és ez idő alatt a környezetkímélő motorkerékpárok száma is több mint a kétszeresére nőtt - olvasható a kormany.hu cikkében.  
 

A télen is csodálatos, hazánkban egyedülálló tapolcafői Örvény-tó a Forrás tanösvény mentén

2022. december 22. 11:45
Tapolcafő Pápa településrésze, attól nyolc kilométerre fekszik Veszprém irányába, s messze földön híres karsztforrásáról.
Tapolcafő közepén, több forrásból fakad az átlagosnál melegebb vizű, hajdan bő vízhozamú Tapolca-patak, amely az egyik legfontosabb természetföldrajzi tényező volt Pápa történetében: szerepet játszott mint ivóvíz, mint malmot hajtó és működtető folyóvíz,  vize irhások, kelmefestők és más kézművesiparosok számára az áztatáshoz és egyéb műveletekhez nélkülözhetetlen segédanyag volt.