Kiemelkedő szerepe van a nőknek az élelmiszerellátásban

2023. október 17. 17:28
A hazai élelmiszerellátásban tavaly 53 ezer nő dolgozott főállásban, a szerepük kiemelkedő a szektorban – mondta Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a Magyar Női Unió Egyesület által szervezett 8. ENSZ Vidéki Nők Nemzetközi Napja Konferencián az Agrárminisztériumban.
Kiemelkedő szerepe van a nőknek az élelmiszerellátásban
Juhász Anikó köszöntő beszédében ismertette, egy közepes méretű városnyi nő dolgozik a hazai mezőgazdaságban, ahol így a munkaerő csaknem egyharmada nő volt 2022-ben. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2023-as gazdasági szerkezet összeírása szerint pedig 196 ezer olyan gazdaságunk van, amely 30 százalékát, tehát több mint 56 ezer gazdaságot nő irányít. 
 
A helyettes államtitkár kiemelte, nem szabad megfeledkezni a nők családösszetartó szerepéről sem, akik a vidéki társadalomnak és benne a gazdálkodóknak az egyik leglényegesebb támaszai is. Hozzátette, az agrártárca mindent megtesz annak érdekében, hogy támogassa a női gazdálkodókat. 
A konferencián bemutatták a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat által alapított TalentA Programot. Juhász Anikó szerint fontosak az ehhez hasonló kezdeményezések, amelyek egyrészt korszerű ismeretekkel vértezik fel a női gazdálkodókat a vállalatvezetés, a pénzügy vagy épp a mezőgazdasági termelés területén, másrészt hozzájárulnak az innovatív projektek megvalósulásához mentorálással, pénzügyi támogatással és jó példák bemutatásával. 
 
forrás: kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Aljas csalók próbálkoznak lehúzni a magyarokat: nem fogod elhinni, most kinek a nevében próbálkoznak

2023. március 02. 12:10
Csalók hívnak telefonon magánszemélyeket, s ennek során az MNB nevében próbálják megszerezni az ügyfelek adatait, pénzét. A jegybank nem végez lakossági vagy vállalati ügyfelek számára kereskedelmi banki elszámolási, vagy adminisztrációs tevékenységet, így nem is keresi meg az ügyfeleket. A megkeresett vagy megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni.

Ma van a környezetvédelmi világnap!

2023. június 05. 11:26
Tudtad, hogy 3 másodpercenként irtanak ki egy futballpályányi őserdőt?
 
A környezetünk védelme életbevágóan fontos, és mi is rengeteget tehetünk érte!
Június 5-én ünnepeljük a környezetvédelmi világnapot, melynek elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezés következményeire. Ezekkel a következményekkel pedig minden nap szembesülünk. A szennyezettség mértéke óriási, akár a földekre, akár a levegőre vagy a vizekre gondolunk.