Konzultáció az élelmiszer-hulladékok mértékének megállapításáról

2019. március 12. 08:51
Vajon mennyi élelmiszer-hulladék keletkezik az élelmiszerek előállítása során, a kereskedelemben, a vendéglátásban és a közétkeztetésben?

Az Európai Bizottság (EB) nyilvános konzultációt tart az élelmiszer-hulladékok mértékének megállapításáról -  olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.


 2019. április 4-ig lehet megküldeni a véleményeket - fotó: Pixabay

Az EB az élelmiszer-ellátó rendszer során keletkező hulladék számszerűsítése érdekében egy mérési módszertant dolgozott ki és bocsátott nyilvános konzultációra, amit ide kattintvatudnak elérni.

A közös módszertan kidolgozása során a EB szorosan együttműködött a tagállamok szakértőivel.

A 2018. májusában felülvizsgált és bevezetett, a hulladékokról szóló irányelvnek köszönhetően az élelmiszer-hulladék mértékéről egységes adat fog rendelkezésre állni.

Ezen adatok kiváló alapot fognak biztosítani a tagállamok pazarláscsökkentő programjaik megalapozásához, hozzájárulva az unió Fenntartható Fejlődési Célok eléréséhez tett erőfeszítéseihez.

További részletek a Bizottság oldalán olvashatók.

agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Élelmiszerbiztonság: Magyarországon rend van

2019. június 11. 12:07
A fejlett gazdaságokban a vásárlók alapvető elvárása, hogy az élelmiszerek a kedvező élvezeti- és táplálkozás-élettani értékük mellett élelmiszerbiztonsági szempontból is kifogástalanok legyenek. Az EU-s polgárok e téren szerzett tapasztalatait foglalja össze a legfrissebb Eurobarometer kutatás.

100 millió forint támogatáshoz juthat a magyar komlótermesztés

2019. július 01. 08:45
Százmillió forintot csoportosít át az agrártárca új komlóültetvények telepítésének támogatására, az erről szóló miniszteri rendelet hamarosan megjelenik - jelentette be Nagy István agrárminiszter pénteken Sopronban a IV. Soproni Sörrally befutóján tartott sajtótájékoztatón.