Konzultáció az élelmiszer-hulladékok mértékének megállapításáról

2019. március 12. 08:51
Vajon mennyi élelmiszer-hulladék keletkezik az élelmiszerek előállítása során, a kereskedelemben, a vendéglátásban és a közétkeztetésben?

Az Európai Bizottság (EB) nyilvános konzultációt tart az élelmiszer-hulladékok mértékének megállapításáról -  olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.


 2019. április 4-ig lehet megküldeni a véleményeket - fotó: Pixabay

Az EB az élelmiszer-ellátó rendszer során keletkező hulladék számszerűsítése érdekében egy mérési módszertant dolgozott ki és bocsátott nyilvános konzultációra, amit ide kattintvatudnak elérni.

A közös módszertan kidolgozása során a EB szorosan együttműködött a tagállamok szakértőivel.

A 2018. májusában felülvizsgált és bevezetett, a hulladékokról szóló irányelvnek köszönhetően az élelmiszer-hulladék mértékéről egységes adat fog rendelkezésre állni.

Ezen adatok kiváló alapot fognak biztosítani a tagállamok pazarláscsökkentő programjaik megalapozásához, hozzájárulva az unió Fenntartható Fejlődési Célok eléréséhez tett erőfeszítéseihez.

További részletek a Bizottság oldalán olvashatók.

agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Még jobban leszakad a magyar minimálbér

2021. augusztus 25. 09:03
Míg a szlovákoknál már meg is született a döntés a jövő évi minimálbéremelésről, addig a magyar legkisebb bérekről még a tárgyalások sem kezdődtek el

Enyhítések, adókönnyítések, gazdasági újraélesztés - Mit hoz a május?

2020. május 04. 07:44
Bár a koronavírus-járvány nem ért véget, egyre több ország döntött úgy, hogy fokozatosan újraindítja gazdaságát. Magyarországon is könnyítenek a korlátozásokon, miközben a kormány újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentett be. Összefoglaltuk, milyen változásokra számíthatunk májustól.