Konzultáció az élelmiszer-hulladékok mértékének megállapításáról

2019. március 12. 08:51
Vajon mennyi élelmiszer-hulladék keletkezik az élelmiszerek előállítása során, a kereskedelemben, a vendéglátásban és a közétkeztetésben?

Az Európai Bizottság (EB) nyilvános konzultációt tart az élelmiszer-hulladékok mértékének megállapításáról -  olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.


 2019. április 4-ig lehet megküldeni a véleményeket - fotó: Pixabay

Az EB az élelmiszer-ellátó rendszer során keletkező hulladék számszerűsítése érdekében egy mérési módszertant dolgozott ki és bocsátott nyilvános konzultációra, amit ide kattintvatudnak elérni.

A közös módszertan kidolgozása során a EB szorosan együttműködött a tagállamok szakértőivel.

A 2018. májusában felülvizsgált és bevezetett, a hulladékokról szóló irányelvnek köszönhetően az élelmiszer-hulladék mértékéről egységes adat fog rendelkezésre állni.

Ezen adatok kiváló alapot fognak biztosítani a tagállamok pazarláscsökkentő programjaik megalapozásához, hozzájárulva az unió Fenntartható Fejlődési Célok eléréséhez tett erőfeszítéseihez.

További részletek a Bizottság oldalán olvashatók.

agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Tájékoztató a VKF 2020. június 15-i üléséről

2020. június 16. 07:28
A 2020. június 15-én –videókonferencia keretében – megtartott VKF ülésen elhangzottakról az alábbi tájékoztatást adjuk:

Írásos megállapodás kellene a túlórázás növeléséhez

2018. december 07. 08:23
Az éves 250 órán felül további 150 óra rendkívüli munkaidőt, „önként vállalt túlmunkát” csak úgy rendelhet el a munkaadó, ha arra írásbeli megállapodást köt a munkavállalóval – tartalmazza az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága által csütörtökön elfogadott módosító indítvány.