Konzultáció az élelmiszer-hulladékok mértékének megállapításáról

2019. március 12. 08:51
Vajon mennyi élelmiszer-hulladék keletkezik az élelmiszerek előállítása során, a kereskedelemben, a vendéglátásban és a közétkeztetésben?

Az Európai Bizottság (EB) nyilvános konzultációt tart az élelmiszer-hulladékok mértékének megállapításáról -  olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.


 2019. április 4-ig lehet megküldeni a véleményeket - fotó: Pixabay

Az EB az élelmiszer-ellátó rendszer során keletkező hulladék számszerűsítése érdekében egy mérési módszertant dolgozott ki és bocsátott nyilvános konzultációra, amit ide kattintvatudnak elérni.

A közös módszertan kidolgozása során a EB szorosan együttműködött a tagállamok szakértőivel.

A 2018. májusában felülvizsgált és bevezetett, a hulladékokról szóló irányelvnek köszönhetően az élelmiszer-hulladék mértékéről egységes adat fog rendelkezésre állni.

Ezen adatok kiváló alapot fognak biztosítani a tagállamok pazarláscsökkentő programjaik megalapozásához, hozzájárulva az unió Fenntartható Fejlődési Célok eléréséhez tett erőfeszítéseihez.

További részletek a Bizottság oldalán olvashatók.

agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Mennyit keresnek a magyarok? Kijöttek a friss fizetési adatok

2022. augusztus 26. 07:53
A KSH szerint 503 500 forint volt a bruttó átlagkereset júniusban. A nettó kereset mediánértéke 280 800 forint volt, ez 17 százalékkal több, mint tavaly júniusban

Nő a Szép-kártya keretösszege

2020. április 24. 08:08
A kormány a szakszervezetek követeléseinek egy részét figyelembe vette, így a 2020. április 21-étől a SZÉP kártya rekreációra fordítható keretösszege közel duplájára emelkedik, a munkáltatók által fizetett szocho hozzájárulás két szálékkal csökken, a fizetésnélküli szabadságon lévő munkavállalók számára jár az egészségügyi szolgáltatás. Összefoglaló az adózási könnyítésekről.