Konzultáció az élelmiszer-hulladékok mértékének megállapításáról

2019. március 12. 08:51
Vajon mennyi élelmiszer-hulladék keletkezik az élelmiszerek előállítása során, a kereskedelemben, a vendéglátásban és a közétkeztetésben?

Az Európai Bizottság (EB) nyilvános konzultációt tart az élelmiszer-hulladékok mértékének megállapításáról -  olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.


 2019. április 4-ig lehet megküldeni a véleményeket - fotó: Pixabay

Az EB az élelmiszer-ellátó rendszer során keletkező hulladék számszerűsítése érdekében egy mérési módszertant dolgozott ki és bocsátott nyilvános konzultációra, amit ide kattintvatudnak elérni.

A közös módszertan kidolgozása során a EB szorosan együttműködött a tagállamok szakértőivel.

A 2018. májusában felülvizsgált és bevezetett, a hulladékokról szóló irányelvnek köszönhetően az élelmiszer-hulladék mértékéről egységes adat fog rendelkezésre állni.

Ezen adatok kiváló alapot fognak biztosítani a tagállamok pazarláscsökkentő programjaik megalapozásához, hozzájárulva az unió Fenntartható Fejlődési Célok eléréséhez tett erőfeszítéseihez.

További részletek a Bizottság oldalán olvashatók.

agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

A szakszervezetek kétszámjegyű minimálbér-emelést akarnak jövőre

2019. november 26. 08:40
Újra kell tárgyalni a korábbi bérmegállapodást, mert a makrogazdasági adatok eltérnek a várttól – mondta a Hangolóban a Liga Szakszervezetek elnöke. Mészáros Melinda szerint a gazdasági növekedés is nagyobb, az infláció is magasabb és egy százalékkal nőtt a termelékenység, így a korábban elfogadott 8 százalékos minimálbér-emelés helyett lehet kétszámjegyű is a bővülés. Konkrét számokról még nem beszélt, de szerinte minden munkáltató ki tudja gazdálkodni a legalább 10 százalékos növekedést.

A korszerű technológia alkalmazása a versenyképesség záloga a kertészeti ágazatban

2019. szeptember 05. 11:20
A korszerű technológia alkalmazása a versenyképesség záloga a kertészeti ágazatban.