Közösségi falocsolás Békéscsabán

2021. július 26. 13:37
A Hatvanezer Fa Egyesület szerint Békéscsabán és környékén rossz állapotban vannak a facsemeték a hőség miatt. Az első jelekre felbuzdulva fa locsolásba kezdtek, akciójukhoz sok aktivista és civil is csatlakozott.
Közösségi falocsolás Békéscsabán

Nemrég arról számoltunk be, hogy a búza és a kukorica sem heverte ki a hónapokig tartó aszályt. A hőség a fákra sincs jó hatással.

–  Az aktív tagok és a saját tapasztalataink alapján láttuk szükségét az intézkedésnek. A saját csemete kertünkben is észre vettük, hogy az aszály következményei minket sem került el. Jelenleg még nem áll módunkban locsolókocsival közlekedni, így saját módszerekkel próbáljuk megoldani a problémát. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ki amit bírt vitte magával a vizet és locsolta a fákat. Valaki 1 litert, más tíz, vagy 20 liter vizet cipelt magával. Mind a saját, illetve a közterületen lévő ismeretlen ültetésű fákra gondoltunk, gondolunk és minden nap locsolunk. A lakosság aktív tagjai pedig a városban segítenek, amiért köszönetet és tiszteletet érdemelnek – fogalmazott Poliák Pál a Hatvanezer Fa Egyesület alelnöke.

Hozzátette, hogy jelenleg a mezőmegyeri csemetekertért felel, amit a közadakozásból vásárolt szivattyúval tud öntözni.

Ulbert Zoltán az egyesület elnöke beszámolt többek között arról, hogy a munkálatok a kígyósi úton és a Gyár utcán zajlanak. Kiegészítette azzal, hogy a Trianon emlékmű parkjában lévő csemeték nagyon rossz állapotban vannak, amiket sürgősen ápolni kell.

forrás: BEHIR

https://fataj.hu/2021/07/kozossegi-falocsolas-bekescsaban/

Kapcsolódó cikkek

Nagy István: Az uniós mezőgazdasági támogatások szinten tartására van szükség

2019. május 15. 08:33
A támogatások jelenlegi szintjének megőrzésére, megfelelő keretszabályokra, illetve egyszerű feltételekre van szükség az Európai Unió mezőgazdasági politikájában – jelentette ki Nagy István agrárminiszter kedden Brüsszelben.

Felmérés a biomassza alapú gazdasággal kapcsolatban

2021. január 25. 09:44
A felmérés a Fenntartható körkörös biomassza alapú gazdaság előmozdítása közép- és kelet-európai országokban (rövidítés: BIOEASTsUP) projekt keretében szerveződik, amelyet a Horizon 2020 uniós program finanszíroz.