Lábatlan tyúk, oldalborda: a vidék ízei, csak neked! Melyik a kedvenced? Szavazz!

2020. július 08. 08:44
A vidék hagyományos ízeire építő, de mindezeket modern, újragondolt, trendi formában bemutató tartalommal jelentkezik augusztustól a HelloVidék. Döntsd el Te, mi legyen az új rovat neve! Cikkünk végén SZAVAZÁS!

Nincs titkos recept, csak hagyomány – valljuk, ezért is tartottuk fontosnak, hogy elindítsuk a HelloVidék új, magazin jellegű receptoldalát. A heti rendszerességgel megjelenő anyagok a magyar vidék ízeit igyekeznek majd bemutatni úgy, hogy szó essen a receptekhez kötődő hagyományokról, és a személyesebb hangvételű történetekről is. Természetesen mindezt a 21. század igényei szerint újragondolva, modern, trendi formában

- foglalta össze a rovat koncepcióját Nagy Bálint, a HelloVidék lapigazgatója.

"A különleges és étvágygerjesztő gyomorkalandokat ígérő rovat hetente megjelenő írásaiban mindenki számára elérhető és elkészíthető recepteket mutatunk majd be. De nemcsak az adott fogások elkészítési módját és a hozzá illő bort vagy egyéb italt terítjük a virtuális ebédlőasztalunkra, hanem az azokhoz fűződő sztorikba, történelmi érdekességekbe, izgalmas infókba is beavatjuk majd az olvasókat" - tette hozzá Szarka Zsófi és Wurmbrandt András, az új rovat szerzőpárosa, akik sok-sok szálon kötődnek a hazai gasztronómiához. Zsófi azt is elárulta, hogy

elsősorban Magyarország különböző tájegységeinek hagyományos ételeit gondoljuk majd újra, és megmutatom az elkészítésnél alkalmazott konyhai trükköket is. Az ínycsiklandó fogásokhoz pedig András igyekszik minél változatosabb tételeket választani. Majd következhet az összekóstolás, ami lehet, hogy olykor még minket is meglep majd.

Igazi gasztronómiai élményújságírásra számíthatunk tehát, amit természetesen saját fotókkal dokumentálnak a szerzők, akiknek feltett szándéka, hogy újra trendivé tegyék a vidék ízeit. Zsófi, András és Bálint pedig arra kérik most a HelloVidék jelenlegi és az új rovat jövőbeni olvasóit, hogy döntsük el közösen, mi legyen az új rovat neve. Kérjük, segítsd Te is szavazatoddal az új rovatunk megszületését. Köszönjük!

https://www.hellovidek.hu/gasztro/2020/07/07/labatlan-tyuk-oldalborda-a-videk-izei-csak-neked-melyik-a-kedvenced-szavazz

hellovidek.hu

Kapcsolódó cikkek

Előretörnek az okosélelmiszerek: sütőipari gigaberuházás indult Debrecenben

2020. október 05. 07:56
Új sütőüzemet alakít ki debreceni központi telephelyén a Hajdúsági Sütödék Zrt. az okosélelmiszerek fagyasztott verzióinak gyártására - közölte a cégcsoport vezérigazgatója az MTI-vel.

Vallott a szakember: elkerülhetetlen az újabb élelmiszerdrágulás Magyarországon

2021. július 21. 17:19
Elképesztően meleg, száraz napokat, heteket tudhatunk a hátunk mögött, ez pedig nagyon sok problémát és fejtőrést okozott a gazdáknak és a termelőknek. Az időjárás nem csak a kánikula miatt nem volt kegyes hozzájuk, hiszen alig voltak esős napok – amikor voltak, akkor viszont özönvízszerűen ömlött az eső, sőt, számos helyen jégeső. Ezek további károkat okoztak a földeken, így hiába élte túl az aszályos időszakot számos növény, a jég ellen már sok esetben nem volt mit tenni. De hogy pontosan milyen mértékű károk keletkeztek és mi várható az elkövetkezendő hónapokban, annak járt most utána az Agrárszektor