Lábatlan tyúk, oldalborda: a vidék ízei, csak neked! Melyik a kedvenced? Szavazz!

2020. július 08. 08:44
A vidék hagyományos ízeire építő, de mindezeket modern, újragondolt, trendi formában bemutató tartalommal jelentkezik augusztustól a HelloVidék. Döntsd el Te, mi legyen az új rovat neve! Cikkünk végén SZAVAZÁS!

Nincs titkos recept, csak hagyomány – valljuk, ezért is tartottuk fontosnak, hogy elindítsuk a HelloVidék új, magazin jellegű receptoldalát. A heti rendszerességgel megjelenő anyagok a magyar vidék ízeit igyekeznek majd bemutatni úgy, hogy szó essen a receptekhez kötődő hagyományokról, és a személyesebb hangvételű történetekről is. Természetesen mindezt a 21. század igényei szerint újragondolva, modern, trendi formában

- foglalta össze a rovat koncepcióját Nagy Bálint, a HelloVidék lapigazgatója.

"A különleges és étvágygerjesztő gyomorkalandokat ígérő rovat hetente megjelenő írásaiban mindenki számára elérhető és elkészíthető recepteket mutatunk majd be. De nemcsak az adott fogások elkészítési módját és a hozzá illő bort vagy egyéb italt terítjük a virtuális ebédlőasztalunkra, hanem az azokhoz fűződő sztorikba, történelmi érdekességekbe, izgalmas infókba is beavatjuk majd az olvasókat" - tette hozzá Szarka Zsófi és Wurmbrandt András, az új rovat szerzőpárosa, akik sok-sok szálon kötődnek a hazai gasztronómiához. Zsófi azt is elárulta, hogy

elsősorban Magyarország különböző tájegységeinek hagyományos ételeit gondoljuk majd újra, és megmutatom az elkészítésnél alkalmazott konyhai trükköket is. Az ínycsiklandó fogásokhoz pedig András igyekszik minél változatosabb tételeket választani. Majd következhet az összekóstolás, ami lehet, hogy olykor még minket is meglep majd.

Igazi gasztronómiai élményújságírásra számíthatunk tehát, amit természetesen saját fotókkal dokumentálnak a szerzők, akiknek feltett szándéka, hogy újra trendivé tegyék a vidék ízeit. Zsófi, András és Bálint pedig arra kérik most a HelloVidék jelenlegi és az új rovat jövőbeni olvasóit, hogy döntsük el közösen, mi legyen az új rovat neve. Kérjük, segítsd Te is szavazatoddal az új rovatunk megszületését. Köszönjük!

https://www.hellovidek.hu/gasztro/2020/07/07/labatlan-tyuk-oldalborda-a-videk-izei-csak-neked-melyik-a-kedvenced-szavazz

hellovidek.hu

Kapcsolódó cikkek

Vallott a szakember: hosszú távon csak így maradhatnak talpon a magyar tejtermelők

2021. február 16. 08:17
Néhány napja jelent meg a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács felmérése arról, hogy a 2020-as év eseményei átlagosan 15-18%-os termelési költség emelkedést jelenthetnek az ágazatban. Harcz Zoltán a Tej Terméktanács ügyvezető igazgatója az Agrárszektor kérdésére elmondta, hogy a tejágazat számára a legnagyobb veszélyt jelenleg az jelenti, ha az ágazati szereplők nem tudnak elég gyorsan fejleszteni, korszerűsíteni.

Megjött végre a feldolgozóipar esze: új ötletekkel szabnak gátat az ételpazarlásnak

2019. szeptember 26. 15:02
Egyre nagyobb méreteket ölt az élelmiszerpazarlás a világon, amelyből Magyarország is jócskán kiveszi a részét. Egy 2006-os felmérés szerint hazánk élelmiszer előállító és feldolgozó ipara évente 1,2 millió tonna élelmiszert dob a kukába. Számtalan kezdeményezés született már arra, hogy a kidobásra szánt élelmiszereket hogyan lehet felhasználni úgy, hogy később hasznos termékként érvényesülhessen. Ilyen akár a csúnya, vagy túlérett zöldségek és gyümölcsök szárított porrá alakítása, vagy a pisztácia héjának megőrlése, amelyet így mulcsként felhasználhatunk.