Lázár: vérlázító, ahogy az agrároktatással bánnak

2016. október 18. 07:52
Önálló agrár-felsőoktatási központ jöhet létre Hódmezővásárhelyen Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint. Vérlázítónak nevezte, ahogy ma a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a hódmezővásárhelyi mezőgazdasági karhoz viszonyul.

Mostohagyermek az agrárképzés ott, ahol az agrár-felsőoktatás nem önálló, mint például a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Hódmezővásárhelyen működő mezőgazdasági kara esetében – fogalmazott a város közelmúltbeli közgyűlési ülésén a vasarhely24.com szerint Lázár János. A miniszter az SZTE vásárhelyi tagintézményhez való hozzáállását "vérlázítónak" nevezte. Úgy vélte, a kart a megszokás és anyagi érdekek miatt tartják csak fent a mai napig.

Lázár János szerint ahhoz, hogy ez - mint a nemzet számára kiemelten fontos agrárképzés - megváltozzon, a kormánynak kell bátornak lennie és leválasztania, saját kézbe vennie az agrár-felsőoktatást, úgy, hogy az országban három-négy ilyen képzési központot alakít ki. Az egyik ilyen központ egyértelműen Hódmezővásárhely lenne, agrárhagyományai és múltja miatt - mondta a politikus.

 
agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Eldőlt ki lett az év legjobb mezőgazdasági diákvállalkozója

2017. június 07. 21:11
Június 2-án a budapesti Vendel irodaházban megrendezésre került a Mezőgazdász - avagy legyél Te az év mezőgazdasági diákvállalkozója című verseny. A program célja, hogy a mezőgazdasági szakképzésben tanuló diákok egy évre megalapíthassák a saját vállalkozásukat, amelynek középpontjában valamilyen mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódó termék vagy szolgáltatás áll.

Hiába a csőrövidítő hideg, jól terem az édes kukorica

2016. augusztus 18. 07:55
A csemegekukorica-termesztőknek is rendesen meg kellett küzdeniük az idei viharos és jeges időjárással. Ennek ellenére ígéretesnek tűnnek a hazai hozameredmények, köszönhetően a gazdák felkészültségének.