Kapcsolódó tartalmak: Lázár János

Hír: Lázár győzött Orbánnál: megszüntetik Fazekas csúcshivatalát

2016. június 15. 09:42
 
Mégiscsak megszünteti az uniós és hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt (MVH) a kormány. Ezzel egyértelművé vált, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter akarata érvényesült az MVH-t eddig irányító és a megszüntetést ellenző Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel szemben. A kormány határozata szerint az agrár-csúcshivatalnak számító MVH feladatait az államkincstárnak, a Miniszterelnökségnek, a Földművelésügyi Minisztériumnak és a kormányhivataloknak kell átvenniük 2017. január elsejéig. Erősen kétséges azonban, hogy az átszervezést addig végre lehet-e hajtani, mert az átalakítás miatt akár a teljes új szervezeti és működési mechanizmus uniós akkreditációjára is szükség lehet, amely viszont akár éveket is igénybe vehet. Ez esetben pedig az MVH megszüntetése ezermilliárdos nagyságrendben veszélyeztethetné a támogatások kifizetését.

Hír: Nagy a harc Lázárék százmilliárdjaiért

2016. augusztus 19. 08:31
 
Minden második agrárszereplő pályázik a Lázár János vezette Miniszterelnökség Vidékfejlesztési Programjának forrásaira az Erste Bank közel 600 fős felmérése szerint. A legtöbben a kapacitásbővítés miatt fejlesztenek, de a hatékonyság növelése is a fő célok között van. A bank szakértője szerint a versenyképes beruházásokhoz önerő, banki forrás és támogatás egyaránt kell.

Hír: Lázár: vérlázító, ahogy az agrároktatással bánnak

2016. október 18. 07:52
 
Önálló agrár-felsőoktatási központ jöhet létre Hódmezővásárhelyen Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint. Vérlázítónak nevezte, ahogy ma a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a hódmezővásárhelyi mezőgazdasági karhoz viszonyul.

Hír: Lázár János a Mezőgazdasági Bizottság ülésén

2016. október 19. 08:35
 
Az uniós támogatásoknál 2016 a pályázatok éve lesz, míg 2017 a kifizetéseké és a megvalósítás megkezdéséé - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén.Lázár János a testület előtt az előző év munkájáról szóló tájékoztatásában hangsúlyozta, hogy a kormány tartja magát célkitűzéséhez, miszerint az európai uniós támogatások jelenlegi ciklusának összes pályázatát kiírják 2017. március 31-ig.

Hír: Megvan, kiket támogatnak - Régen várt döntést hoztak meg Lázárék

2016. október 26. 07:50
 
Összesen 281 projektnek ítélt oda támogatásokat trágyatárolók megépítésére a Vidékfejlesztési Programban (VP) a Lázár János vezette Miniszterelnökség. Csaknem háromszoros volt a túljelentkezés az 5,6 milliárd forintos pályázatra. A tárca megkezdte a támogatói döntések postázását.

Hír: Pályázatíró maffia: rendőrségi feljelentést tett Lázár tárcája

2016. december 16. 08:38
 
Rendőrségi feljelentést tett a Lázár János vezette Miniszterelnökség az uniós támogatásokat közvetítő Vidékfejlesztési Program (VP) mikrovállalkozások számára kiírt pályázata miatt. A tárca gyanúja szerint „pályázatíró maffia” próbált meg jogosulatlanul hozzájutni az EU-s támogatásokhoz.
 

Hír: Csendben megszűnt a csúcshivatal, amelyet Lázár az ÁVH-hoz hasonlított

2017. január 13. 08:16
 
Zökkenőmentesen zajlott az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) jogutódlásos megszüntetése – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezető korábban többször is az ÁVH-hoz hasonlította az MVH működését.

Hír: A rengeteg támogatással sem javult az agrárium termelékenysége

2017. február 13. 08:15
 
A magyar gazdaság versenyképességének javítása elképzelhetetlen az agrárium nélkül – jelentette ki Lázár János szombaton Hódmezővásárhelyen.

Hír: Lázár és Varga megsarcolná az élelmiszermultikat

2017. március 09. 08:42
 
Az élelmiszerbotrányra hivatkozva újabb, a külföldi tulajdonú élelmiszerláncok vegzálására kitalált javaslatcsomagot nyújtott be a kormánynak Lázár János és Varga Mihály - értesült az Index. A kormány többek között évi 20 milliárd forintot szednének be az áruházaktól a parkolásért.

Hír: KEMÉNY FELLÉPÉS VÁRHATÓ A MULTIK TÚLKAPÁSAI ELLEN

2017. március 09. 08:44
 
Társadalmi egyeztetésre bocsátja a kormány a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Miniszterelnökség által közösen kidolgozott javas­latokat, amelyek révén a szigorúbb élelmiszer-biztonság, a multinacionális vállalatok piaci túlkapásait megakadályozó kereskedelempolitika, illetve a hatékony fogyasztóvédelem elvei mentén új szabályokat vezethetnek be a jövőben – tudta meg a Magyar Idők kormányközeli forrásból.
«123»