Lehűléssel érkezik az első őszi hét

2019. szeptember 02. 09:24
Hétfőn hidegfront éri el hazánkat. Előbb a Dunántúlon, kedden már keleten is visszaesik a hőmérséklet.
 
 
 

Hétfőn hidegfront éri el hazánkat. Előbb a Dunántúlon, kedden már keleten is visszaesik a hőmérséklet.

 

09.02. Hétfő
Északnyugaton többnyire erősen felhős időre számíthatunk, másutt eleinte derült lesz az ég, majd napközben gomolyfelhő-képződés valószínű, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon lesz. Kezdetben északnyugaton, majd délkelet, kelet kivételével másutt is kialakulhat zápor, zivatar. Eleinte északnyugaton, később máshol is északira, északnyugatira fordul a szél, több helyen megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá fokozódik. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 35, északnyugaton 24 és 27 fok között valószínű.

09.03. Kedd
Kezdetben az Alföldön még lehet több-kevesebb napsütés, majd ott is megnövekszik a felhőzet, és elszórtan - legkisebb eséllyel északnyugaton és délkeleten - fordulhat elő eső, zápor, néhol zivatar is. Délutántól északnyugat felől csökken a felhőzet. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon és a Zemplén környezetében időnként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 31 fok között alakul, a tartósan csapadékos középső tájakon lehet a hűvösebb.

09.04. Szerda
Éjszaka mindenütt csökken a felhőzet, ezt követően napos időre számíthatunk többnyire csak kevés felhővel. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél olykor megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között valószínű.

09.05. Csütörtök
Változóan felhős időre számíthatunk helyenként - nagyobb eséllyel a Dunántúlon - záporral, zivatarral. A szél északira fordul, és a Dunántúlon helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között valószínű.

09.06. Péntek
Gyengén és erősebben felhős területek és időszakok egyaránt lehetnek. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Néhol megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.

09.07. Szombat
Közepesen és erősen felhős területek és időszakok egyaránt lehetnek. Növekszik a csapadék kialakulási esélye. Az északias szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között valószínű.

agrotrend.hu / OMSZ

Kapcsolódó cikkek

Új államtitkár felügyeli az élelmiszerlánc-biztonságot

2020. október 28. 21:04
A koronavírus okozta válsághelyzet egyértelművé tette, hogy az élelmiszer-ellátás biztonsága stratégiai jelentőségű terület, nemzetbiztonsági kérdés. Az Agrárminisztérium célja, hogy hazánkban továbbra is fenntartsuk, illetve emeljük ennek a mindannyiunkat érintő és a nemzetgazdaság szempontjából is meghatározó területnek a rangját.

Szemmagasságban

2018. november 12. 08:20
Egy jó cikk arról, hogyan is lenne érdemes viszonyulni társainkhoz és hogyan lenne érdemes egyáltalán elindulni, ki a világba....