M4-es autóút: látványos szakaszába ért az építkezés, kinőttek a földből a felüljárók

2024. április 04. 15:02
Tavaly nyár óta tartanak az M4-es autóút építésének munkálatai Törökszentmiklós és Kisújszállás között, ahol a kivitelező vállalat már a felüljárókat építi. Sőt, van, ahol már aszfaltoznak.
M4-es autóút: látványos szakaszába ért az építkezés, kinőttek a földből a felüljárók
Egyre látványosabb a Törökszentmiklós és Kisújszállás között zajló munka, ahol bődületes mennyiségű anyagot mozgatnak meg az M4-es gyorsforgalmi út új szakaszának építése közben – számol be az autóút építési munkálatairól a Szoljon.hu.
 
A beruházás tavaly nyáron vette kezdetét, azóta legfőképpen a földmunkákkal haladt a kivitelező.
 
Több felüljárót és körforgalmat is kialakítanak az új szakaszon, sőt a lap szerint van olyan rész, ahol már a pályatestet is aszfaltozzák.
 
A 34,29 kilométer hosszúságú út 17,5 kilométeren új nyomvonalon épül meg a két település között, míg 8,1 kilométeren, a törökszentmiklósi elkerülőnél, illetve 8,7 kilométeren, a kisújszállási elkerülőnél a meglévő kétsávos szakaszt bővítik majd autóúttá.
Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházását a Duna Aszfalt Projekt Zrt. valósítja meg mintegy 134 milliárd forintból. Ami a részleteket illeti, három jelentősebb csomópont és két pihenő is épül a a szóban forgó kilométereken, illetve néhány alul- és felüljárót is létesítenek az M4-es nagykunsági szakaszán.
Az M4-es autóút Törökszentmiklós és Kisújszállás között mintegy 134 milliárd forintból valósul meg /Fotó: Mészáros János / Mediaworks
 
Az M4-es autóút Budapest és a román–magyar határ között a 4-es és 42-es főúttal párhuzamosan épül ki, a tervezett 222 km-ből eddig 125 km valósult meg. Legutóbb 2022 februárjában a szolnoki elkerülőt adták át a forgalomnak.
Tehermentesül Szolnok: elkészült az M4-es újabb szakasza 
forrás: vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Interaktív meteoritkiállítás nyílik a Svábhegyen

2023. február 02. 14:55
Február 18-ától április elejéig lesz látogatható a Svábhegyi Csillagvizsgáló „Bolygósztori – a Naprendszer története meteorit mintákba rejtve” című kiállítása, amely látványos meteoritok segítségével mutatja be a Naprendszer őstörténetét – írja az MTI.
A csillagvizsgáló közleménye szerint a Naprendszer történetének megismeréséhez kiváló támaszt nyújtanak a különféle meteoritminták, amelyek egyfajta kozmikus történelemkönyvként, anyagukban őrizték meg az elmúlt néhány milliárd év történetét.

Rekordszámú látogatót fogadtak kastélyaink és váraink idén nyáron

2022. december 01. 10:30
A tavaly nyári számokat közel megduplázva, májustól augusztus végéig több mint 310 ezren látogatták meg a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. műemléki helyszíneit – közölte Glázer Tamás ügyvezető igazgató.
Fotó: Tavaly decemberben adták át a felújított bajnai Sándor-Metternich-kastélyegyüttest és parkját
 
A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram koordinációjában a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. által folyamatosan újulnak meg a kastélyok és várak Magyarországon. Az összesen 30 projekthelyszínből 14-et a NÖF maga is üzemeltet.