Magyar ételek a világ legjobbjai között

2020. október 20. 09:28
A hússal készült ételek kategóriájában a töltött káposzta került az első helyre.
Magyar ételek a világ legjobbjai között

 

Tasteatlas a napokban közzétette a világ legjobb 100 ételének listáját, melyet 63 420 szavazat alapján állítottak össze.

A legjobb hagyományos ételnek a nápolyi Pizza Margheritát választották, a második a török Adana Kebap, míg a harmadik a japán Lamen lett.

Az eredeti szabolcsi és erdélyi töltött káposzta receptje
A töltött káposzta vagy alföldi nevén szárma vagy Erdélyben takart a magyar konyha egyik jellegzetes téli étele. Különféle változatai ismertek.

A listáról nem maradtak le a magyar konyhaművészet remekei sem. A hagyományos nemzeti ételek között a gulyás 39., a paprikás csirke  88. helyen végzett. Nagy siker és hatalmas elismerés, hogy a hússal készült ételek kategóriájában a töltött káposzta végzett az első helyen, lekörözve a világ gasztronómiájának számos különlegességét.

Összességében a magyar konyhát a 20. helyre sorolták.

A desszertek között a zserbó az 5. helyet szerezte meg. Felkerült a TOP 100-as listára a somlói galuska, a gesztenyepüré és a krémes is.

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Hamarosan kezdődik a medvehagymaszezon, ezekre figyeljünk

2020. március 05. 15:06
Ha leszedjük, elkészítésével két legyet üthetünk egy csapásra, hisz a növény nem csak roppant egészséges és számos gyógyhatással rendelkezik, de finom is.

Ázsiában is hódít a bio

2019. február 04. 10:27
Jó befektetés lehet a bioélelmiszer a kelet-ázsiai térségben, írja egy alapkezelőre hivatkozva a nestegg.com.au ausztrál hírportál.