Magyar ételek a világ legjobbjai között

2020. október 20. 09:28
A hússal készült ételek kategóriájában a töltött káposzta került az első helyre.
Magyar ételek a világ legjobbjai között

 

Tasteatlas a napokban közzétette a világ legjobb 100 ételének listáját, melyet 63 420 szavazat alapján állítottak össze.

A legjobb hagyományos ételnek a nápolyi Pizza Margheritát választották, a második a török Adana Kebap, míg a harmadik a japán Lamen lett.

Az eredeti szabolcsi és erdélyi töltött káposzta receptje
A töltött káposzta vagy alföldi nevén szárma vagy Erdélyben takart a magyar konyha egyik jellegzetes téli étele. Különféle változatai ismertek.

A listáról nem maradtak le a magyar konyhaművészet remekei sem. A hagyományos nemzeti ételek között a gulyás 39., a paprikás csirke  88. helyen végzett. Nagy siker és hatalmas elismerés, hogy a hússal készült ételek kategóriájában a töltött káposzta végzett az első helyen, lekörözve a világ gasztronómiájának számos különlegességét.

Összességében a magyar konyhát a 20. helyre sorolták.

A desszertek között a zserbó az 5. helyet szerezte meg. Felkerült a TOP 100-as listára a somlói galuska, a gesztenyepüré és a krémes is.

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Minőségi és jelölési problémák egyaránt akadtak a Szupermenta kenhető sajtkészítmény tesztjén

2020. február 28. 08:33
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 31 kenhető sajtkészítményt vizsgált a legújabb Szupermenta terméktesztjén. A komplex ellenőrzésbe ezúttal is beletartoztak a laboratóriumi vizsgálatok és a termékek jelölésének vizsgálata is. A feltárt hiányosságok miatt összesen 20 esetben indult hatósági eljárás.

Horror áron mérhetik idén a szezon sláger gyümölcsét a piacokon: mi történt a terméssel?

2021. július 07. 07:58
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképe szerint az átlagoshoz képest 80 százalékkal kevesebb őszibarack terem idén, a tavaszi fagyok jelentős károkat okoztak. Ez viszont egészen biztosan kihat majd a gyümölcs árára is. Most annak jártunk utána, hogy jelenleg hol és mennyibe kerül a gyümölcs kilója. Illetve érdemes-e bevásárolni belőle, ha már most elkezdenénk befőzni a lekvárokat, befőtteket. Lássuk milyen termés várható idén és hogyan alakulnak az árak.