Magyar versenyző nyerte a cukrász olimpiát

2020. február 18. 08:38
Aranyérmet ért a komáromi Podmaniczky Krisztina alkotása a négy évente megrendezett IKA Kulináris Olimpián, a németországi Stuttgartban, írja a kemma.hu.

Az olimpiai győztes cukrász a Facebook-oldalán osztotta meg az örömhírt és vele együtt néhány fotót a fantasztikus alkotásról, mely egy idős férfi vállán ülő majmot ábrázol.

A lap emlékeztet, a Kricky művésznéven alkotó komáromi cukrásznak ez már a harmadik világversenyen szerzett aranyérme. 2014-ben és 2018-ban is aranyérmet hozott haza a luxembourgi kulináris világbajnokságról. 2016-ban a cukrász olimpián ezüstérmet szerzett, emellett egy világbajnoki ezüstérmet is magáénak tudhat.

https://sokszinuvidek.24.hu/otthon-keszult/2020/02/17/cukrasz-olimpia-2020-podmaniczky-krisztina-gyoztes/

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Sikeresen lezajlott az Intelligens Élelmiszerlánc-biztonsági Elemző Rendszer létrehozása

2019. március 22. 07:52
Eredményesen lebonyolította a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az „Intelligens Élelmiszerlánc-biztonsági Elemző Rendszer létrehozása” (INTEL) című, kétéves projektjét, amely a hivatal élelmiszerlánc-biztonsági elemző rendszerének korszerűsítését és az ügyfelek elektronikus ügyintézésének egyszerűsítését tette lehetővé. A 3,805 milliárd forint értékű beruházás a Széchenyi 2020 program részeként, az Európai Unió 100%-os vissza nem térítendő támogatásával valósult meg.

Hogyan hat az élelmiszer-kereskedőkre a járvány miatt bevezetett új különadó?

2020. május 07. 08:22
Egy új kormányrendelet védi az élelmiszer-beszállítókat a nagyobb kereskedőknek történő eladásoknál a koronavírus miatti veszélyhelyzet idején. Ez alapján a kereskedők nem csökkenthetik egyoldalúan a beszerzési árat, és nem is fenyegethetik a beszállítókat a rendelések csökkentésével az alacsonyabb beszerzési ár elérése érdekében.