Magyarország különgépet küld a Marokkóban rekedt magyarokért

2020. március 18. 07:55
Magyarország különgépet küld azért a 146 magyarért, aki Marokkóban rekedt, amiért az észak-afrikai ország az új koronavírus-járvány miatt leállította a menetrend szerinti repülőjáratokat - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon szerda reggel.
 
 
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: MTI / KKM / Borsos Mátyás

A politikus emlékeztetett, hogy több tízezer külföldi ragadt az utazási korlátozás miatt az arab országban. „Néhány órával ezelőtt telefonon egyeztettem marokkói külügyminiszter kollégámmal, akivel sikerült megállapodnunk abban, hogy a repülőgép csütörtök reggelre leszállási engedélyt kap Marrákesben, így még a marokkói légtér teljes lezárása előtt haza tudja hozni az ott rekedt magyarokat” - tudatta a miniszter.

Szijjártó Péter aláhúzta: ez az eset is világosan bizonyítja, hogy egyre szűkülnek a menetrend szerinti légi közlekedés lehetőségei.

 

A tárcavezető „tisztelettel arra kért” minden külföldön tartózkodó és onnan hazatérni szándékozó magyart, hogy haladéktalanul intézkedjen a hazautazásáról, mert a nemzetközi légi forgalom egyre szigorúbb korlátozásai rövid időn belül teljesen ellehetetleníthetik azt.

magyarhirlap.hu

Kapcsolódó cikkek

Váratlan szépségeket tartogat a kert: ezek a virágok nem csak szépek hanem ehetőek is

2020. június 05. 07:48
Sokan nem tudják, de bizony egy átlagos kiskertben is akadnak ehető virágú dísznövények, illetve olyan haszonnövények, amelyeket a termésükért nevelünk, pedig a virágaik is fogyaszthatók. Az Agrárszektor szakértő segítségével járt utána annak, melyek azok a hobbikertekben leggyakrabban előforduló növények, amelyek virágai ehetők, mire kell odafigyelni a fogyasztásukkor, illetve melyek azok, amelyek valóban finomak is, és nem csak mutatósak.

Visszatáncolhatnak a szakszervezetek

2019. január 10. 08:15
AZ ELLENZÉK SEGÍTŐI MÁR A MIGRÁNSPÁRTI EURÓPAI SZÖVETSÉGNÉL KOPOGTATNAK SEGÍTSÉGÉRT