Kapcsolódó tartalmak: Magyarország

Hír: Szociális farmok Magyarországon

2016. június 23. 08:03
 
Ebben az évben 5600 hektáron termelnek görögdinnyét a gazdálkodók, ez 5-6 százalékkal nagyobb terület, mint 2015-ben - közölte a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) az MTI-vel.

Hír: Mit gondol, tényleg nem innovatív a magyar mezőgazdaság?

2016. június 23. 08:08
 
Az innováció szempontjából az élelmiszeripar megítélése egészen kedvező a lakosság körében, a magas technikai igényű technológiai szektorokat követően a negyedik helyen áll, míg a mezőgazdaság az utolsók között található. Az innovatív élelmiszeripari termékek listáját a tejtermékek, míg az exportra alkalmas áruféléket a zöldség-gyümölcsfélék vezetik - derül ki a K&H 500 fős mintán végzett lakossági kutatásából. A vizsgálatban arra voltak kíváncsiak, hogy hogyan látja a lakosság a hazai mezőgazdaságot és élelmiszeripart az innováció szemszögéből.
 

Hír: Kétszeres különbség az élelmiszerárakban az uniós országok között

2016. június 27. 09:08
 
Tavaly több mint kétszeres különbséget mértek az átlagos élelmiszerárakban az Európai Unióban, a legolcsóbbak Lengyelországban voltak az élelmiszerek és üdítők, míg a legtöbbet Dániában kellett fizetni ezekért a termékekért - derült ki Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) nyilvánosságra hozott jelentéséből.

Hír: Eredményes volt a magyar kormány „tejügyben”

2016. július 19. 09:50
 
A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2016. július 18-i ülésén az Európai Bizottság bemutatta a tejpiacon kialakult krízishelyzetre kidolgozott újabb, 500 millió euró összegű csomagját, amely két részre bontható. Az első 350 millió eurós rész nemzeti borítékok formájában, feltételekhez kötve az érintett gazdák likviditási problémáin kíván enyhíteni, a fennmaradó 150 millió a tejtermelés korlátozását ösztönözné

Hír: Tejválság: érkezik az újabb uniós mentőcsomag

2016. július 19. 09:52
 
A magyar gazdák talán már a jövő év elején hozzájuthatnak a támogatáshoz.

Hír: Bab, borsó, lencse a brit gasztroblogger-szakács Jenny Chandler tálalásában

2016. augusztus 05. 08:44
 
Főleg a főzőtanfolyamairól és szakácskönyveiről ismert brit szakácsnő-gasztroblogger nagy rajongója a hüvelyeseknek.

Hír: Magyarország a díszvendég az idei szlovéniai AGRA Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron

2016. augusztus 12. 08:52
 
Magyarország lesz a díszvendég az idei szlovéniai 54. AGRA Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron Gornja Radgonán augusztus 20-25. között - jelentették be a szlovén szervezők Budapesten a Földművelésügyi Minisztériumban.

Hír: Magyarország gazdabarátabb uniós agrárpolitikát sürget

2016. szeptember 05. 08:01
 
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter francia kollégája meghívására a Loire-menti Chambord-ban részt vett az Európai Unió agrárminisztereinek találkozóján (2016. szeptember 1-2.).

Hír: Magyarország és Románia összehangolja agrárdiplomáciai erőfeszítéseit

2016. szeptember 05. 08:04
 
Magyarország és Románia összehangolja agrárdiplomáciai erőfeszítéseit az uniós agrárpolitika (KAP) tervezésében és alakításában - állapodott meg Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Achim Irimescu román mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter szombaton a romániai Szilágyperecsenben.

Hír: Új növény hódíthat a magyar földeken: a földimogyoró

2017. január 16. 07:36
 
A földimogyoró Magyarországon is termeszthető gazdaságosan. A Debreceni Egyetem agrárkarán végzett kísérletek és elemzések szerint pedig nemcsak termeszteni, hanem feldolgozni is megéri, mivel a belőle készített olaj világpiaci ára folyamatosan emelkedik.