Már 300 ezernél is több vármegye- és országbérletet vásároltak

2023. május 15. 12:58
Meghaladta a 300 ezret az eladatott vármegye- és országbérletek száma. Az eladások 16 százaléka a MÁV appon keresztül zajlott. Az offline jegyváltást figyelembe véve Pest vármegyében Vácott, míg vidéken Debrecenben, Miskolcon, Székesfehérváron, Pécsett és Győrben vették a legtöbb bérletet.
Az elővételi online árusítás április 24-i elindítása óta csaknem 304 ezer újfajta bérletet vásároltak. Ebből közel 220 ezer az eladott vármegyebérletek száma; a legtöbbet, 53 ezret Pest vármegyére váltották. A képzeletbeli eladási toplistán Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye követi. Az eddigi számok alapján egyébként a mindössze 1890 forintba kerülő kedvezményes országbérlet a legnépszerűbb, eddig mintegy 68 ezer darab kelt el– közölte a MÁV-START.
Már 300 ezernél is több vármegye- és országbérletet vásároltak
A vásárlók 16 százaléka döntött úgy, hogy a MÁV app segítségével veszi meg az újfajta bérletet, ezen a csatornán péntekig már több mint 45 ezret adott el a közlekedési társaság. A vasútállomások közül a legtöbben Vácon, Győrben és Debrecenben álltak be a sorba. A MÁV-START jegyautomatái közül az első három helyen a Nyugatiban, a győri vasútállomáson és a Keleti pályaudvaron lévők állnak az értékesítési adatok alapján.
 
A Volánbusz pénztárai közül a debreceni Külső Vásártér buszállomás, a miskolci, a székesfehérvári, a pécsi, a szekszárdi és a kaposvári autóbusz-állomások bizonyultak a legforgalmasabbnak a vármegye- és országbérletvásárlások tekintetében.
 
A nagy érdeklődést az is bizonyítja, hogy a hó eleji, jellemzően 1–8-áig tartó intenzívebb vásárlási időszak adatai alapján májusban mintegy 70 ezer eladott bérlettel felülmúlják az értékesítési adatok az idei első négy hónap MÁV-START, Volánbusz és GYSEV bérleteladások havi átlagát.
 
A MÁV-Volán-csoport arra kéri utasait, hogy böngésszék az orszagberlet.hu weboldalt, ezáltal felkészültebben vehetik igénybe az új bérleteket a helyközi közlekedés során a vonatokon, a buszokon és héveken.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Mutatjuk a legszebb fotókat a 2023. augusztus 20-i tűzijátékról

2023. augusztus 24. 17:51
A Szent István-napi ünnepségek fő látványossága volt a hagyományos ünnepi tűzijáték. 34.000 pirotechnikai effekt, fényjáték, épületfestés, tűz alkotta úszó virágszőnyeg, lézershow és több száz drón volt látható az augusztus 20-ai ünnepi rendezvénysorozat fináléján!

Még látható az Év Vadvirága

2023. július 11. 15:02
A lila virágú borzas lent májustól júliusig száraz sztyepréteken, irtásszéleken, száraz tölgyesekben, valamint homokpusztákon pillanthatjuk meg.