Már 300 ezernél is több vármegye- és országbérletet vásároltak

2023. május 15. 12:58
Meghaladta a 300 ezret az eladatott vármegye- és országbérletek száma. Az eladások 16 százaléka a MÁV appon keresztül zajlott. Az offline jegyváltást figyelembe véve Pest vármegyében Vácott, míg vidéken Debrecenben, Miskolcon, Székesfehérváron, Pécsett és Győrben vették a legtöbb bérletet.
Az elővételi online árusítás április 24-i elindítása óta csaknem 304 ezer újfajta bérletet vásároltak. Ebből közel 220 ezer az eladott vármegyebérletek száma; a legtöbbet, 53 ezret Pest vármegyére váltották. A képzeletbeli eladási toplistán Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye követi. Az eddigi számok alapján egyébként a mindössze 1890 forintba kerülő kedvezményes országbérlet a legnépszerűbb, eddig mintegy 68 ezer darab kelt el– közölte a MÁV-START.
Már 300 ezernél is több vármegye- és országbérletet vásároltak
A vásárlók 16 százaléka döntött úgy, hogy a MÁV app segítségével veszi meg az újfajta bérletet, ezen a csatornán péntekig már több mint 45 ezret adott el a közlekedési társaság. A vasútállomások közül a legtöbben Vácon, Győrben és Debrecenben álltak be a sorba. A MÁV-START jegyautomatái közül az első három helyen a Nyugatiban, a győri vasútállomáson és a Keleti pályaudvaron lévők állnak az értékesítési adatok alapján.
 
A Volánbusz pénztárai közül a debreceni Külső Vásártér buszállomás, a miskolci, a székesfehérvári, a pécsi, a szekszárdi és a kaposvári autóbusz-állomások bizonyultak a legforgalmasabbnak a vármegye- és országbérletvásárlások tekintetében.
 
A nagy érdeklődést az is bizonyítja, hogy a hó eleji, jellemzően 1–8-áig tartó intenzívebb vásárlási időszak adatai alapján májusban mintegy 70 ezer eladott bérlettel felülmúlják az értékesítési adatok az idei első négy hónap MÁV-START, Volánbusz és GYSEV bérleteladások havi átlagát.
 
A MÁV-Volán-csoport arra kéri utasait, hogy böngésszék az orszagberlet.hu weboldalt, ezáltal felkészültebben vehetik igénybe az új bérleteket a helyközi közlekedés során a vonatokon, a buszokon és héveken.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes tokaji bringatúra piknikkel

2023. május 09. 11:37
A 6. Bringa Piknik fókuszában is a jó hangulat, a vidám társaság, a sport fontossága, az egészségmegőrzése és a jótékonykodás áll.
A 2023-as Bringa Piknik május 20.-án a szokásos útvonalon, Nyíregyházáról indul Tokaj felé, érintve a nyírteleki és a rakamazi piknikpontot, ahol szintén csatlakozhatnak az érdeklődők, hogy együtt érkezzenek közel 35 km-es út után a tokaji Fesztiválkatlanba. Az elmúlt években az ország minden részéről, sőt Japánból is volt résztvevő az ingyenes túrán.

Rénszarvasszánnak álcázott Mikulásbusz közlekedik Szombathelyen

2023. december 06. 17:20
Szombathely és környékének turisztikai szervezete, a Savaria Turizmus Kft. a Blaguss Agora Hungary Kft. busztársaság együttműködésével az adventi időszakban ünnepi hangulatot varázsol, és különleges karácsonyváró meglepetéseket tartogat a városba látogatók számára.