Már csak egy hét van hátra az élelmiszerlánc-felügyeleti díj befizetésére

2017. július 26. 07:26
2017. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletének befizetési határideje 2017. július 31. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) külön elkülönített fizetési számlájára kell utalni az összeget.

Az idei évben elkészült bevallás alapján megállapított összeget két egyenlő részletben, 2017. július 31-ig, valamint 2018. január 31-ig kell megfizetniük az érintetteknek.

A felügyeleti díjat a hivatal 10032000-00289782-30006016 számú elkülönített fizetési számlájára kell utalni. Az átutalás közleményében fel kell tüntetni a befizetésre kötelezett adószámát/azonosító jelét, valamint az első részlethez tartozó pénzügyi bizonylat számát. A hatóság kéri, hogy egyéb szöveget ne írjanak az utalási közleménybe. Fontos, hogy átutalás előtt ellenőrizzék a számlaszámot, különösen azok, akik más ügyekben is a NÉBIH pénzügyi partnerei.

A felügyeleti díjjal és a befizetéssel kapcsolatos további részletek elérhetőek a hatóság honlapján, míg a felmerülő kérdésekkel a hivatal felügyeleti díj ügyfélszolgálatához (felugyeletidij@nebih.gov.hu, 06-1/336-9024) fordulhatnak.

(Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal)

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Gabona és olajos mag: az agrárexport ötödét uralják

2018. június 26. 10:34
Búza és kukorica a két legfőbb árucikkünk az agrárexporton belül. A két terményből 2018 első három hónapjában bő 1,2 millió tonna hagyta el az országot. A tavalyi számok után ez nem is számít soknak, de ne feledjük: 2016-ban rekordmennyiségű gabona érkezett a raktárakba.

Pánikhangulat és tévhitek - Ezt érdemes tudni az E-számokról

2018. május 14. 09:04
A tévhitekkel ellentétben az E-számokat nem azért hozták létre, hogy a káros anyagokat jelöljék velük az élelmiszerekben. Sokkal inkább gyakorlati és praktikussági szempontból fontosak, a használatukkal ugyanis minden európai országban egységesen lehet jelölni, hogy egy adott élelmiszer mit tartalmaz. Mivel egy címkén csak kevés információ fér el, ezért így könnyebben fel lehet tüntetni az összetevőket.