Már csak egy hét van hátra az élelmiszerlánc-felügyeleti díj befizetésére

2017. július 26. 07:26
2017. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletének befizetési határideje 2017. július 31. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) külön elkülönített fizetési számlájára kell utalni az összeget.

Az idei évben elkészült bevallás alapján megállapított összeget két egyenlő részletben, 2017. július 31-ig, valamint 2018. január 31-ig kell megfizetniük az érintetteknek.

A felügyeleti díjat a hivatal 10032000-00289782-30006016 számú elkülönített fizetési számlájára kell utalni. Az átutalás közleményében fel kell tüntetni a befizetésre kötelezett adószámát/azonosító jelét, valamint az első részlethez tartozó pénzügyi bizonylat számát. A hatóság kéri, hogy egyéb szöveget ne írjanak az utalási közleménybe. Fontos, hogy átutalás előtt ellenőrizzék a számlaszámot, különösen azok, akik más ügyekben is a NÉBIH pénzügyi partnerei.

A felügyeleti díjjal és a befizetéssel kapcsolatos további részletek elérhetőek a hatóság honlapján, míg a felmerülő kérdésekkel a hivatal felügyeleti díj ügyfélszolgálatához (felugyeletidij@nebih.gov.hu, 06-1/336-9024) fordulhatnak.

(Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal)

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Dühös petíció Lázárnak: tartóztassák le az összes áfacsalót

2016. május 20. 08:19
Tartóztassák le azokat a tejágazati szereplőket, akik áfacsalással értékesítik a tejtermékeket a magyar piacon – követelik az újabb demonstrációra készülő tejtermelők abban a petícióban, amelyet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek címeznek. A petíciót május 23-án kívánják átadni. A gazdálkodók kifogásolják, hogy a kormány 2017-től úgy csökkentené a tejáfát, hogy az továbbra is kedvezne az áfacsalásoknak, miközben likviditási gondot okozna a tejtermelőknek.

Nem vagyok lusta, csak nem érdekel…- őket nem szeretné alkalmazottnak

2018. augusztus 21. 07:48
Írtunk már a gonosz főnökökről, de mi van a lógós vagy lusta beosztottakkal? A filmtörténetben rájuk is találunk bőven példát. Manapság az egyik legfontosabb kérdés a HR-esek számára, hogy hogyan tudják motiválni a munkavállalókat, leginkább hogyan élesszék fel bennük a belső motivációt. Különösen kemény a feladat, ha az alkalmazott, úgymond nehéz eset. A teljesség igénye nélkül nézzünk meg néhányat!