Márciusban agrárszakképzésekre lehet pályázni

2017. február 07. 08:26
Agrárszakképzésekre lehet pályázni márciusban. A Miniszterelnökség 6,2 milliárd forintot szán erre. Ebből a felnőttképzés mellett a fiatal gazdák tanfolyamaira is jut.

Az agrárágazat humán hátterének fejlesztését célzó pályázatot hirdetett meg a Miniszterelnökség, 6,2 milliárd forintos keretösszeggel – derül ki a Világgazdaságból.

 
 
 

 

A Vidékfejlesztési program (VP) keretén belül megjelent felhívásra idén március 17­-től 2019. március 26­-ig lehet jelentkezni. A kiíró szerint a termelők tudásszintjének emelésén keresztül a mezőgazdaság és az élelmiszeripar versenyképességének növelését és a vidék népességmegtartó képességének emelését lehet elérni.

A csirketelepeken is képzett fiatalokra van szükség — fotó: Shutterstock

A Miniszterelnökség húsz nyertes pályázóval számol. A keretösszegből 2,98 milliárd forint jut felnőttképzés keretében OKJ­s agrárszakmák elsajátítására és hatósági jellegű képzésekre, 1,71 milliárd a VP és az Új Magyarország vidékfejlesztési program kedvezményezetteinek kötelező képzéseire, 0,49 milliárd a fiatal gazdák indulásához szükséges különböző tanfolyamokra, 1,02 milliárd forint pedig a rövid ellátási láncok és a helyi piacok kialakítását, fejlesztését és promócióját segítő képzésekre.

Fontos a további képzés, mert például egy korszerű baromfitelepen a fűtéstől a takarmányadagolásig mindent automatika irányít, ám a dolgozók sokszor nem elég képzettek a műszerek kezeléséhez.

agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Újabb milliárdokra pályázhatnak a tejtermelők

2016. április 01. 12:46
Megjelent a tejágazati szerkezetátalakítási pályázat. A 36,53 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatást májustól igényelhetik az állattartók.

Lázár: gondolkozzon el, aki csak pályázati pénzre vár

2017. szeptember 28. 08:12
Talpon kell maradnia a magyar mezőgazdaságnak akkor is, amikor már nem lesznek a jelenlegihez hasonló uniós támogatások – jelentette ki a parlamenti mezőgazdasági bizottság ülésén Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szerinte mérlegelnie kell gazdálkodási jövőjét annak, aki csak pályázati pénzből szeretne megélni.