Márciusban igényelhető az illegális bevándorlók által okozott mezőgazdasági károk kompenzálására szolgáló csekély összegű támogatás

2016. február 24. 13:19
Fontos! A támogatás kizárólag az illegális bevándorlók által okozott mezőgazdasági károk alapján igényelhető, így a kérelmezés alapja nem lehet azonos a mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer keretében kezelt káreseményekkel!

Azok a mezőgazdasági termelők, akiknek a 6/2016. (II. 9.) FM rendeletben meghatározott földrajzi területeken 2015-ben az időjárási és más természeti események által okozott károktól eltérő, terméscsökkenésben megnyilvánuló mezőgazdasági káruk keletkezett, vissza nem térítendő jövedelempótló támogatást vehetnek igénybe.

A mezőgazdasági csekély összegű támogatás mértéke – a kárral érintett termőföldterület nagysága alapján – szántóföld esetében legfeljebb 15.000 Ft/ha, ültetvények vagy szántóföldi és egyéb zöldségfélék (ideértve e növénykultúrák fóliás vagy üvegházi termesztését is) esetében legfeljebb 30.000 Ft/ha.

A támogatás igénybevételéhez a 10/2016. (II.15.) számú MVH közleményben rendszeresített nyomtatványt 2016. március 1. és 30. között kell benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz az előírt mellékletek csatolásával együtt.

A támogatási igény alátámasztására a kérelem benyújtását megelőzően a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara által foglalkoztatottfalugazdász által kiállított igazolást kell beszerezni, és a kérelemhez csatolni. A falugazdász az igazolást a kár bekövetkezését alátámasztó dokumentum, képi bizonyíték, vagy két tanú egybehangzó írásbeli nyilatkozata alapján állíthatja ki.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Kiderült, hogy mitől lettek rosszul a szombathelyi diákok

2018. október 04. 08:58
A laboratóriumi vizsgálatok eredményei szerint calici vírus okozta a négy szombathelyi iskola diákjainak fertőzését, amely gyomor- és bélrendszeri panaszokat okozott – tájékoztatta Stánitz Éva megyei tisztifőorvos szerdán.

Miért nem keresünk többet, mint a német bérek negyede?

2017. november 20. 09:24
Örvendetesen emelkednek a magyar bérek, a magyar bruttó átlagbér lassan eléri a német és a francia bruttó minimálbér 65 százalékát. Utoljára 2007-ben volt a magyar átlagbér a francia minimálbér értékének 60 százaléka felett (akkor még nem volt hivatalos német minimálbér, de amióta van, 2015-től, lényegében a franciával azonos).
Azonban a német átlagbérhez az idei masszív béremelkedéssel sem tudunk közeledni. A magyar átlagbér stabilan a német negyede-ötöde. Egész Közép-Európára igazak a fenti számok – vajon mi indokolja a régiós munkavállalók drasztikus alulfizetettségét?