Máris visszavonta a Mezőhegyesi Ménesbirtok a golfpályatervezős közbeszerzést

2019. május 29. 10:30
Lázár nyilatkozatának máris meglett a következménye.

Mint arról beszámoltunk, 800 millió forintos közbeszerzést írtak ki a Mezőhegyesi Ménesbirtokon tervezett beruházások tervezésére és előkészítésére, eszerint a birtokon termálvizes fürdő, 4 csillagos szálloda, lelátós prémium lovarda, verseny kézilabda-pálya, két kosárpálya, két squashpálya, edzőterem, fitneszterem, wellnessrészleges konferencia- és rendezvényterem, golfklub és kisvasút is épülne, miközben egyébként az utóbbi hónapokban 70 embert küldtek el a cégtől.

Lázár János, a ménesbirtokot kormánybiztosként felügyelő politikus a sajtóban reagált a közbeszerzés hírére, mint fogalmazott, "a ménesbirtok menedzsmentjénél elgurult a gyógyszer", a közbeszerzésről ő nem tudott, így a kiírásának személyi következményei lesznek és azonnali hatállyal vissza is vonja a közbeszerzést.

Nem sokkal Lázár nyilatkozatának megjelenése után a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. menedzsmentje közleményt adott ki, amelyben azt írták:

"A menedzsment, Lázár János kormánybiztos utasítására visszavonja az elektronikus közbeszerzési rendszerben 2019. 05. 28-án EKR000530842019 számon megjelent, 800 millió forintos keretösszeggel meghirdetett tervezési feladatokra irányuló közbeszerzési eljárását."

Személyi változásokról egyelőre nem írtak.

 

hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

Íme az ország egyetlen működő szélmalma: ez lesz a következő hungarikum?

2020. július 13. 07:41
Amíg a családi asztal elengedhetetlen eleme a kenyér, addig lesznek molnárok, habár a szakma a technológia fejlődésével jelentősen átalakult. A malmok a gyártóüzemek megjelenésével kiürültek, funkció nélküli elemei a magyar tájnak, így vitorláik hosszú évtizedek óta mozdulatlanul pihennek. Egészen mostanáig. A Bács-Kiskun megyei Felsőszentivánon a molnár szakma múltját feltámasztandó építették újra a község szélmalmát, melynek lapátjai ismét büszkén forognak.

Sztrájkolnak a miskolci közösségi közlekedés dolgozói - Zavartalan a közlekedés az MVK Zrt. szerint

2016. február 17. 11:47
Megkezdődött a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. dolgozóinak sztrájkja szerdán, a cégnél működő szakszervezetek egyebek között a beígért, de elmaradt tavalyi béremelést, az évek óta visszatartott prémiumot, a diszkrimináció megszüntetését, valamint a szakszervezetekkel való kulturált, rendszeres egyeztetést akarják kikényszeríteni.