Mától kóstolható az ország tortája

2023. augusztus 18. 15:38
Mi az: fügés, karamellás, tokaji aszús és most mindenki erről beszél? - teszi fel a kérdést a kormányszóvivő a legújabb videójában. Szentkirályi Alexandra hozzátette: ez nem más, mint az idei év ország tortája, a Spicces füge respektus, melynek készítésébe ő is bepillantást nyerhetett.
 
Mától kóstolható az ország tortája
Magyarország Tortája 2023-ban a „Spicces füge respektus"
A Magyarország Cukormentes Tortája program „nagy testvére" a Magyarország Tortája verseny. 2023-ban a szigetszentmiklósi Levendula és Kert Cukrászda cukrásza, Lakatos Pál kreációja, a „Spicces füge respektus" fantázianevű torta viselheti a Magyarország Tortája címet.
 
A TORTA EGY MANDULALISZTES VAJAS JOCONDE FELVERTBŐL, LÁGY SÓSKARAMELLÁS MOUSSE KRÉMBŐL ÉS DIÓS-KARAMELLÁS ROPOGÓSBÓL ÉPÜL FEL, MELY KAKAÓBAB TÖRETET IS TARTALMAZ. A TOKAJI ASZÚS, MEGGYES FÜGEZSELÉ ÉS AZ AKÁCMÉZES TEJCSOKOLÁDÉ TÜKÖRZSELÉ TESZIK IGAZÁN KÜLÖNLEGESSÉ EZT AZ ÍZVILÁGOT, MELYET AZ AKÁCMÉZES FEHÉRCSOKIS GANACHE ÉS A DIÓS SABLÉ KORONG KORONÁZ MEG.
 
A torta nevében a „spicces" jelző a fügezselé bortartalmára utal, míg a „respektus" az alkotó tisztelgése tanítói és mentorai előtt.
 
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizenhetedik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk tiszteletére.
 
Magyarország Cukormentes Tortája 2023-ban a „Kikelet"
A Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztese 2023-ban a „Kikelet" lett, amelyet a makói Papp Cukrászda cukrásza, Lawal-Papp Zsófia készített. A győztes cukrász frissítő harmóniára törekedett a kreáció megalkotásakor.
A TORTÁT EGY CSEPP FEKETE TEA KÖRÉ ÁLMODTA MEG, ÁFONYÁVAL ÉS EGY LEHELETNYI LEVENDULÁVAL ALAKÍTOTTA KI A TÖKÉLETES ÖSSZHANGOT, MELYET A VANÍLIÁS FEHÉRCSOKOLÁDÉ MOUSSE ÉS A GABONALISZT NÉLKÜL KÉSZÜLT MANDULÁS, CITROMOS PISKÓTA TESZ TELJESSÉ.
 
forrás: origo.hu

Kapcsolódó cikkek

Fejlesztik a strandfürdőt Törökszentmiklóson

2023. február 13. 12:39
Fejlesztik a Törökszentmiklósi Városi Strandfürdő és Kemping egy részét, a beruházásra 400 millió forintot nyert el a helyi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán.
A beruházás során a strand fogadóépületén túl az öltözők is megújulnak, bővítik a gyógyászati szolgáltatások kínálatát, korszerűsítik például a masszázs, a szauna, a szolárium környezetét – ismertette Marsi Péter, a helyi polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályának vezetője.

Szlovéniában megkongatták a vészharangot, súlyos károkat okozott a vihar a turizmusban

2023. augusztus 09. 13:43
Elérhetetlenné váltak egyes szlovéniai turisztikai célpontok a súlyos árvizek miatt, ezért a Szlovén Turisztikai Hivatal azt javasolja, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti cél weboldalát, a közösségi média csatornáit, beszéljen a szállásadójával.