Mától kóstolható az ország tortája

2023. augusztus 18. 15:38
Mi az: fügés, karamellás, tokaji aszús és most mindenki erről beszél? - teszi fel a kérdést a kormányszóvivő a legújabb videójában. Szentkirályi Alexandra hozzátette: ez nem más, mint az idei év ország tortája, a Spicces füge respektus, melynek készítésébe ő is bepillantást nyerhetett.
 
Mától kóstolható az ország tortája
Magyarország Tortája 2023-ban a „Spicces füge respektus"
A Magyarország Cukormentes Tortája program „nagy testvére" a Magyarország Tortája verseny. 2023-ban a szigetszentmiklósi Levendula és Kert Cukrászda cukrásza, Lakatos Pál kreációja, a „Spicces füge respektus" fantázianevű torta viselheti a Magyarország Tortája címet.
 
A TORTA EGY MANDULALISZTES VAJAS JOCONDE FELVERTBŐL, LÁGY SÓSKARAMELLÁS MOUSSE KRÉMBŐL ÉS DIÓS-KARAMELLÁS ROPOGÓSBÓL ÉPÜL FEL, MELY KAKAÓBAB TÖRETET IS TARTALMAZ. A TOKAJI ASZÚS, MEGGYES FÜGEZSELÉ ÉS AZ AKÁCMÉZES TEJCSOKOLÁDÉ TÜKÖRZSELÉ TESZIK IGAZÁN KÜLÖNLEGESSÉ EZT AZ ÍZVILÁGOT, MELYET AZ AKÁCMÉZES FEHÉRCSOKIS GANACHE ÉS A DIÓS SABLÉ KORONG KORONÁZ MEG.
 
A torta nevében a „spicces" jelző a fügezselé bortartalmára utal, míg a „respektus" az alkotó tisztelgése tanítói és mentorai előtt.
 
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizenhetedik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk tiszteletére.
 
Magyarország Cukormentes Tortája 2023-ban a „Kikelet"
A Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztese 2023-ban a „Kikelet" lett, amelyet a makói Papp Cukrászda cukrásza, Lawal-Papp Zsófia készített. A győztes cukrász frissítő harmóniára törekedett a kreáció megalkotásakor.
A TORTÁT EGY CSEPP FEKETE TEA KÖRÉ ÁLMODTA MEG, ÁFONYÁVAL ÉS EGY LEHELETNYI LEVENDULÁVAL ALAKÍTOTTA KI A TÖKÉLETES ÖSSZHANGOT, MELYET A VANÍLIÁS FEHÉRCSOKOLÁDÉ MOUSSE ÉS A GABONALISZT NÉLKÜL KÉSZÜLT MANDULÁS, CITROMOS PISKÓTA TESZ TELJESSÉ.
 
forrás: origo.hu

Kapcsolódó cikkek

Megnyílt Nyugat-Magyarország legnagyobb szállodai csúszdája

2023. január 31. 13:23
Befejeződött a bükfürdői Greenfield Hotel megújulása: immár teljesen birtokba vehetik a szállodát a vendégek, és kipróbálhatják Nyugat-Magyarország legnagyobb, közel 74 méter hosszú szállodai vízi csúszdáját is.
 
A golfkomplexumáról ismert szálloda kívül-belül újjászületett, és sokféle új szolgáltatással bővítette kínálatát. A négycsillagos hotel többek között spa mozival, napozószobával, játékszimulátorokkal, különleges kulináris élményekkel várja a vendégeket gyönyörű, exkluzív környezetben.
 

Jégpályák Éjszakája – jeges, esti bulira várják a korizókat több mint harminc jégpályán január 7-én

2023. január 04. 16:06
2016-ban indult útjára a Múzeumok Éjszakája és a Strandok Éjszakája ihlette rendezvénysorozat, a Jégpályák Éjszakája, amely hazánk legnagyobb télisport-rendezvénye.
Idén január 7-én, szombaton csúszhatunk a jégen az éj leple alatt több mint harminc helyen szerte hazánkban.