Meddig lehet fizetés nélküli szabadságon a dolgozó?

2022. február 14. 09:21
Az Adózóna olvasójának egyik dolgozója a járványhelyzetre tekintettel fizetés nélküli szabadságot kért 2020 áprilisában. Meddig maradhat otthon? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.
Meddig lehet fizetés nélküli szabadságon a dolgozó?

A kérdés konkrétan így szólt: "Cégünk egyik alkalmazottja 2020. 04. 01-jétől fizetés nélküli szabadságot kért, a covidhelyzetre való tekintettel. A kérelemben nem adott meg sem dátumot, sem behatárolható időpontot, hogy mikor szándékozik visszajönni dolgozni. Két év alatt a munkakörét átszerveztük, így nincs szükség a munkájára, és ő sem jelezte még, hogy munkába szeretne állni. A kérdés az, hogy meddig tartható fenn a fizetés nélküli szabadság? Van-e időbeli korlát, vagy még évekig így maradhat? Ha vissza szeretne jönni dolgozni, és nem lesz szükség a munkájára, fel lehet neki mondani?"

A kérdéssel érintett esetben a fizetés nélküli szabadság biztosítására nem köteles a munkáltató (nem tartozik a kötelező esetek közé), ez teljes mértékben a mérlegelésén múlik. Ebbe mind a jogosultság, mind az esetleges egyéb feltételek beletartoznak. Ebből következően annak tartama sem a munkavállalón múlik.

A fizetés nélküli szabadságnak nincs maximális időtartama, az bármeddig, így hosszú évekig is tarthat. Ha jól értem, nem rendelkeztek a fizetés nélküli szabadság hosszáról – ilyenkor azt bármelyik fél bármikor jogosult megszüntetni.

A munkakör megszüntetése jogszerű felmondási ok. A munka törvénykönyve (Mt.) 65. § (3) bekezdése csak a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság tartamára ír elő felmondási tilalmat. Ebből következően a munkaviszony megszüntetésére a más jogcímen biztosított fizetés nélküli szabadság igénybevétele alatt is lehetőség van.  

A munkáltató lehetőségei azonban korlátozottak [Mt. 66. § (1) bekezdés], mivel a munkavállaló nem végez munkát, így hibázni sem tud, ha pedig éppen a munka hiánya és a munkaviszony megszüntetésének elkerülése érdekében került sor a fizetés nélküli szabadság igénybevételére, a munka hiánya nem indokolja a munkaviszony megszüntetését.

 Forrás: Adózóna / www.szakszervezetek.hu

Kapcsolódó cikkek

Parragh: Annyi ember megy tönkre, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni

2020. április 09. 08:07
Aki viszont eddig szakács volt, elmehet péknek. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt mondta, lesz még szükség intézkedésekre.

Tisztes minimálbérekről szóló irányelvet a szakszervezetek megsemmisítése ellen!

2021. február 08. 09:18
2021. január 26-án az Európai Szakszervezeti Szövetség felhívást adott ki a minimálbérekről szóló irányelvekért, amelyben megállapítja, a szakszervezetek elleni jogsértések, támadások és a diszkrimináció egyre gyakoribbá vált Európában.