Megállapodás a tejpiaci adatszolgáltatásért

2017. november 17. 10:10
Együttműködési megállapodást írt alá az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TTT). A háromoldalú kooperáció tagjai a jövőben együttesen működtetik a tejágazatra vonatkozó adatszolgáltatási rendszert.

Az együttműködési megállapodást november 14-én írta alá Velencén Juhász Anikó, az AKI főigazgatója, Oravecz Márton, a Nébih elnöke és Mélykuti Tibor, a TTT elnöke. A megállapodás lényege, hogy az idén tavasszal megjelent új szabályozással összhangban a terrméktanács korábbi statisztikai jelentésén alapuló adatszolgáltatási rendszert a felek együttesen üzemeltetik.

A kiterjesztett intézkedés célja olyan, teljes lefedettségű adatbázis létrehozása, amellyel a szakmaközi szervezet eredményesebben tudja teljesíteni az uniós és hazai jogszabályokban meghatározott, az ágazat tevékenységének szervezésére, illetve szabályozására vonatkozó feladatait. Ugyanakkor az új rendszer az elemzők, a hatóságok és a kormányzati döntéshozók számára is megfelelő hátteret biztosít.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Ahol az élelmiszerek negyede hamisított - emiatt nincs hiány semmiből?

2017. január 23. 07:44
Oroszországban a boltok polcai tele vannak hamisított élelmiszerekkel. A hatóságok szemet hunynak a csalások felett. A minisztérium, amelynek feladata lenne az ellenőrzés, évek óta titkolja, milyen nagy gondról van szó. Kína sem marad le az élelmiszer-hamisításában.

Cafeteria 2018 - minden, amit tudni kell a jövő évi változásokról

2017. november 29. 07:45
November végén már a végleges szabályok szerint tervezhetik a munkáltatók a jövő évi cafeteriát - írja a CafeteriaTrend.