Megemeli, illetve eltörli a Tesco az árstopos termékekre vonatkozó vásárlási limitet húsvét előtt

2023. március 28. 10:11
A Tesco megemeli az árstopos termékekre vonatkozó vásárlási limitet a húsvét előtti időszakban, és a tojás esetében el is törli - közölte a Tesco-Global Áruházak Zrt. az MTI-vel.
Megemeli, illetve eltörli a Tesco az árstopos termékekre vonatkozó vásárlási limitet húsvét előtt
A tájékoztatás szerint március 29. és április 8. között a literes kiszerelésű napraforgó étolaj esetében 4 liter, a búza finomliszt esetében 10 kiló, a csirkemell és csirke farhát esetében 4 kiló, a sertéscombnál 6 kiló, a burgonyánál pedig 12 kiló lesz az egy vásárlás alkalmával maximálisan megvehető mennyiség.
A húsvét egyik legfontosabb élelmiszere, a tojás esetében az áruházlánc az ünnepi időszakban minden vásárlási korlátozást megszüntet.
A jelenleg érvényben lévő mennyiségi korlátozás a literes kiszerelésű napraforgó étolajnál 2 liter, a búza finomliszt esetében 2 kiló, a csirkemell és csirke farhát esetében 2 kiló, a sertéscombnál 4 kiló, a lédig étkezési burgonyánál pedig 2 kiló.
 
Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Termelői összefogásra van szükség a tormatermelésben is

2023. december 11. 13:06
Európai szinten is kimagasló a hazai tormatermesztés, amelynek mennyisége évente 10-12 ezer tonnát tesz ki. A magyar torma kiváló minőségű, a gazdálkodók a jövőben is számíthatnak tevékenységük támogatására – közölte Nagy István agrárminiszter.

Ne lepődj meg, ha ezt látod a méz és a lekvár címkéjén!

2024. április 11. 15:53
Az Európai Parlament (EP) elfogadta a "reggeli irányelvek" módosítását - közölte az EP. A Parlament közleménye szerint az irányelvek felülvizsgálatának célja az volt, hogy a fogyasztók tájékozottabb és egészségesebb döntéseket hozhassanak olyan termékekről, mint a méz, a gyümölcslé, a lekvár és a dzsem.