Megérkezett a Kossuth térhez az Aranyvonat

2023. augusztus 18. 13:36
Az egykor a Szent Jobbot hordozó vonat másolata idén is bejárható lesz.
 
Szent István halálának 900. évfordulóján, 1938-ban a magyar állam elindította az országban a gazdagon díszített Aranyvonatot, aminek célja az uralkodó mumifikálódott jobb keze – a Szent Jobb – az ország minden részére való eljuttatása volt.
Megérkezett a Kossuth térhez az Aranyvonat
A kocsi a második világháborúban megsemmisült, hetven évvel később, a Budakeszi Kulturális Alapítvány kezdeményezésére azonban elindult a helyreállítása, az épp két évvel ezelőtti állami ünnepen pedig az eredmény is bemutatkozott.
Az Aranyvonat a Vasúttörténeti Parkban - YouTube
A jármű idén újra látható lesz a Kossuth Lajos térbe futó Alkotmány utcában – derül ki a Szent István Nap oldaláról, ami arról ír, hogy augusztus 19-én 10 órától három napon át, 21-én 20 óráig lesz a benne lévő kiállítással együtt megtekinthető.
Nem érhető el leírás a fényképhez.
A kocsi mostanra a helyére került – derült ki az Indóház Online Facebookon közzétett posztjából, ami szerint szerdán délután három órakor az már a helyén volt.
 
forrás: 24.hu
 
 

Kapcsolódó cikkek

Két napig Villány lesz a cabernet franc világvárosa

2022. november 16. 11:54
Minden eddiginél komolyabb nemzetközi borkínálat, izgalmas szakmai előadások és szélesre tárt pinceajtók várják november 25-én és 26-án a Villányba érkező vendégeket a Franc&Franc fórumon és kóstolónapon.
 
A VII. Franc&Franc Fórumot november 25-én, pénteken 9.30 órától rendezik meg, a rendezvénynek a villányi Bock Borászat konferenciaterme ad otthont.
 

Az óraátállítás miatt változik a MÁV és a Volánbusz menetrendje is

2023. október 27. 13:49
Mutatjuk a főbb járatváltozásokat, és hogy hol lehet tájékozódni ez ügyben.
 
Október 29-én kezdődik a téli időszámítás, vasárnap három órakor az órákat hajnali kettőre állítják vissza. A MÁV-csoport közleménye szerint az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonatot érint, a menetrendet emiatt nem kellett módosítani. Az óraátállítás a Volánbusz alábbi járatait is érinti, azonban a HÉV menetrendje nem módosul.