Megérkezett a Kossuth térhez az Aranyvonat

2023. augusztus 18. 13:36
Az egykor a Szent Jobbot hordozó vonat másolata idén is bejárható lesz.
 
Szent István halálának 900. évfordulóján, 1938-ban a magyar állam elindította az országban a gazdagon díszített Aranyvonatot, aminek célja az uralkodó mumifikálódott jobb keze – a Szent Jobb – az ország minden részére való eljuttatása volt.
Megérkezett a Kossuth térhez az Aranyvonat
A kocsi a második világháborúban megsemmisült, hetven évvel később, a Budakeszi Kulturális Alapítvány kezdeményezésére azonban elindult a helyreállítása, az épp két évvel ezelőtti állami ünnepen pedig az eredmény is bemutatkozott.
Az Aranyvonat a Vasúttörténeti Parkban - YouTube
A jármű idén újra látható lesz a Kossuth Lajos térbe futó Alkotmány utcában – derül ki a Szent István Nap oldaláról, ami arról ír, hogy augusztus 19-én 10 órától három napon át, 21-én 20 óráig lesz a benne lévő kiállítással együtt megtekinthető.
Nem érhető el leírás a fényképhez.
A kocsi mostanra a helyére került – derült ki az Indóház Online Facebookon közzétett posztjából, ami szerint szerdán délután három órakor az már a helyén volt.
 
forrás: 24.hu
 
 

Kapcsolódó cikkek

Újra Flesch Tamás lesz a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke

2022. november 18. 20:43
A Radisson Blu Hotelben tartott tisztújító közgyűlés utolsó napirendi pontjaként az MSZÉSZ tagsága új elnököt, két alelnököt és felügyelőbizottságot választott.
 
Az elmúlt hetekben lezajlott szállodaszövetségi régióüléseken mind a hét régió és a választmány is egyöntetűen Flesch Tamást jelölte az MSZÉSZ következő elnökének, amit a szerdai közgyűlésen jelen lévő tagszállodák megerősítettek szavazatukkal, így a leköszönő Baldauf Csaba után, a január 1-jétől kezdődő 2023-2024-es ciklusban ismét ő töltheti be szállodaszövetség elnöki posztját. Flesch Tamás, aki a Continental Group ügyvezetője, 2019. január és 2021. júliusa között már állt a szövetség élén, amelynek munkáját azóta tiszteletbeli elnökként segítette.

Manófalva épült a Duna-parti ártéri erdőben

2023. november 15. 16:12
Az állatok birodalmát már be is lakták a mókusok, a cinegék és csuszkák.
 
Manófalva született a Római-part fái alatt – írták egy Facebook bejegyzésben.
 
Kánya Tamás Land art alkotásait a Római-parton és környékén szokta elkészíteni. A művész legújabb alkotását az állatok ihlették, eredetileg a kreatív alkotó egy madáretetőt szeretett volna készíteni télre.