Megint emelkedhetnek a nyugdíjak az elszálló infláció miatt

2022. március 24. 08:08
A januári 5 százalékos nyugdíjemelés biztosan nem fedezi a fogyasztói árak idei emelkedését, ami ráadásul veszedelmesen fölgyorsulhat a következő hónapokban, így mindenképp szükség lesz évközi korrekciós emelésre - véli Farkas András nyugdíjszakértő.
Megint emelkedhetnek a nyugdíjak az elszálló infláció miatt

Az infláció miatt a nyugdíjkorrekció nem várhat novemberig. Ahogy tavaly júniusban, úgy idén júniusban is szükség lehet egy rendkívüli emelési korrekcióra – írja Farkas András a nyugdijguru.hu-n. 

Bár a 13. havi nyugdíj egész évre szétterített hatása egyenértékű egy plusz 8 százalékos nyugdíjemeléssel, az így kalkulálható, összesen 13%-os nyugdíjas vásárlóerő növekedés sem lesz képes ellensúlyozni az elszabaduló inflációs hatásokat a nyugdíjszakértő szerint. 

A fogyasztói árak idei emelkedése ráadásul veszedelmesen fölgyorsulhat a következő hónapokban elsősorban a háború okozta drámai energiaár-emelkedés és élelmiszerimport-akadályok miatt. 

infláció 2022 február

Fotó: unsplash.com

https://www.hrportal.hu/hr/megint-emelkedhetnek-a-nyugdijak-az-elszallo-inflacio-miatt-20220310.html

Kapcsolódó cikkek

Az élelmiszeriparban alig használják ki a digitalizáció előnyeit

2019. május 30. 08:59
A turisztika, az építőipar és a logisztika mellett az élelmiszeripart is a digitális forradalom előtt álló területnek nevezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára szerdán Debrecenben, a Modern Vállalkozások Programja Élelmiszeripar 4.0 nyitóelőadásában.

Ötből négy amerikai kevesli a minimálbért

2021. március 18. 12:49
Az Egyesült Államokban ötből négy ember (80 százalék) szerint nem elegendők a szövetségi minimálbérek – írja a Busines Insider egy friss felmérés alapján.