Megmentették a Hortobágy egyik legidősebb fáját

2018. október 26. 13:13
Továbbra is menedékül és fészkelőhelyül szolgálhat sok ott élő madárnak.

Megmenekült a kivágástól a hortobágyi vadkörtefa, olvasható a Hortobágy weboldalán.

Fotó: hortobagy.eu

A fa annak a csatornának a nyomvonalában állt, mely egy Life pályázat keretén belül újítaná meg a Kondás-tó lefolyását biztosító Szikra-csatornát. A kivitelezővel és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság szakembereivel egyeztetve sikerült olyan megoldást találniuk, melynek köszönhetően megmenthetővé vált a környék egyik legöregebbjének becsült vadkörtefa, továbbra is menedékül és fészkelőhelyül szolgálva sok ott élő madárnak.

Kiemelt kép: hortobagy.eu

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztályának felhívását a hőségben végzett munka veszélyeivel kapcsolatban

2018. július 30. 07:53
A szokatlanul nagy meleg, a napokig tartó hőség mindenkit megvisel, de rendkívül megterhelően hat a fizikai munkát végzők szervezetére. A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért kiemelten fontos, hogy a munkavállalók alkalmazkodni tudjanak a meleg, forró napokhoz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján, a nyári napokon várható magas napi középhőmérsékletre és hőségriasztásokra tekintettel a Munkavédelmi Főosztálya felhívja valamennyi munkáltató figyelmét a hőséghullámok veszélyeire, valamint a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések megtételére. 

A paraszti múlt megismerése is hozzásegíthet a sikeres jövőhöz

2018. október 18. 07:53
A magyarság csak akkor lehet sikeres a harmadik évezredben, ha megértette közelmúltjának üzenetét. Ehhez hozzátartozik a paraszti társadalom viszontagságos évtizedeinek megismerése is – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Sorsfordítás – a paraszti társadalom felszámolása 1945-1962 elnevezésű rendhagyó történelemórák programsorozat és vándorkiállítás első állomásán.