Megnyitja a kormány a pénzcsapot: ők kapnak extra támogatást

2021. augusztus 23. 09:06
Pluszpénzt kap egy újabb szektor, örülhetnek a szőlész-borászok.
Megnyitja a kormány a pénzcsapot: ők kapnak extra támogatást

Összesen 4,7 milliárd forint felcímkézéséről szól az a kormányhatározat, mely a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg a haza szőlő-borágazat támogatásáról. Ennek értelmében a kormány

“egyetért a HORECA (szerk.: vendéglátó) szektorba értékesítő és a borturizmusban érintett borászatok 2021. évi külön támogatásával, valamint a 2021-2025. évek állami bormarketingprogramjának elindításával”.

boraszat_szolo

Ezért a kormány azt kéri a pénzügyminisztertől, hogy

  • az idei évben 357,5 millió forint,
  • jövőre 715 millió,
  • 2023 és 2025 között pedig évente 715 millió forint
  • támogatást biztosítson a nevezett célokra.

Ugyanakkor ezeken felül az idei évben még 1,5 milliárd forint többletforrást is át kell csoportosítani valahonnan a nemzeti agrártámogatások előirányzatra. Ez a szektor idei különtámogatása lenne.

www.piacesprofit.hu

Kapcsolódó cikkek

Leáldozott a versenyképes fizetésnek: itt már kötelező közölni a bért az álláshirdetésben

2021. július 27. 09:01
Bizonyára a legtöbben belefutottunk már a "versenyképes fizetés" kifejezésbe az álláshirdetésekben: ugyanis még mindig nagyon kevés cég teregeti ki, pontosan mennyi is az annyi. Szakértők szerint ez a régi beidegződés igencsak káros, és adott esetben időpazarláshoz is vezet, ha végül nem egyeznek az álláspontok a bérezésről. Sőt, mások szerint csak annak érdeke titkolni a béreket, aki nem fizeti meg tisztességesen a dolgozóit. Colorado államban idéntől már kötelező megjelelölni a fizetést egy-egy állásajánlatban, Szlovákiában 3 éve él hasonló szabály.

A bérköltségek 70 százalékát vállalja át az állam, Budapesten a legfenyegetőbb a járványrobbanás

2020. április 07. 12:46
Az innovációs miniszter ismertette Orbán Viktor gazdaságmentő csomagjának részleteit, amelyek közül is talán a legfontosabb, hogy