Megszavazta a parlament a munka törvénykönyvének módosítását

2018. december 12. 15:27
 Megszavazta a parlament  a munka törvénykönyvének módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.

Három fideszes képviselő, Kósa Lajos, Szatmáry Kristóf és Bányai Gábor előterjesztését 130 igen szavazattal, 52 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés, annak ellenére, hogy az ellenzék nevetséges hisztériával és obstrukcióval próbálta akadályozni a szavazást.

A munka törvénykönyve jövő január 1-jétől kimondja: a munkaidőkeret tartama – ha ezt objektív, vagy műszaki, vagy munkaszervezéssel kapcsolatos okok indokolják – kollektív szerződés rendelkezése szerint legfeljebb 36 hónap. Évi 250 óra rendkívüli munkaidő rendelhető el, viszont rögzítik, hogy ezt meghaladóan a munkavállaló és a munkáltató írásbeli megállapodása alapján naptári évenként elrendelhető legfeljebb 150 óra rendkívüli munkaidő. A törvény ezt hívja önként vállalt túlmunkának.

A Fidesz a törvénymódosítás célját abban jelölte meg, hogy aki szeretne többet dolgozni, és szeretne ezáltal több pénzt keresni, az elől elhárítsák a bürokratikus akadályokat.

Külön nevetségessé tette az ellenzéki hisztériát és obstrukciós kísérletet, hogy a végén a szavazásnál ők is gombot nyomtak. Latorczai János levezető elnök külön meg is köszönte nekik.

origo.hu

Kapcsolódó cikkek

Három órán múlhat - a stroke - Világnap

2018. november 13. 07:45
 
Hétvégén tartották a stroke világnapját. 
A világ minden táján ezen a napon hívják fel a nemzetközi közösség figyelmét a stroke veszélyeire és a három órás időablak fontosságára. A szélütés visszaszorítása érdekében a Magyar Stroke Társaság ezen a napon fokozottan hangsúlyozza a megelőzés jelentőségét. 

ÉLETMÓD - 23 jó tanács, ami segít, hogy teljesebb életet éljünk

2016. július 22. 12:46
ess egy pillantást erre a 23 egyszerű, mégis hasznos tanácsra. Talán nem minden ponttal értesz egyet, de a legtöbb biztos, hogy javadra válik.