Megújul a Hévízi-tó

2023. november 20. 12:34
A Hévízi-tó megújulását lehetővé tevő átfogó egészségturisztikai fejlesztési tervet fogadott el a kormány – jelentette be Papp Gábor, Hévíz polgármestere és Nagy Bálint országgyűlési képviselő szombaton közös videóbejegyzésében.
Megújul a Hévízi-tó
Papp Gábor (Fidesz-KDNP) a helyszínen készült, a Facebook-oldalán megosztott felvételen azt mondta: a terv célja, hogy a tó megújuljon, hiszen ez az ország egyik legfontosabb turisztikai helyszíne – írta az MTI.
 
Hozzátette, az épületet az elmúlt évtizedek megviselték, mostanra elavulttá vált, ezért halaszthatatlanná vált a felújítás: „ráfér és megérdemli a modernizációt”.
Fürdőtörténelem | Hévíz.hu
„A kormány támogatásának köszönhetően a tófürdő épülete visszakapja fénykori megjelenését, az új épület igazi kastélyként emelkedik majd ki a vízből” – közölte a polgármester.
A hévízi fürdőkultúra fejlődése | Hévíz.hu
Kiemelte: a fürdővárosi fejlődést elindító Festeticsek előtt tisztelegve az épület visszakapja eredeti külsejét, miközben a 21. századi elvárásoknak megfelelő műszaki tartalommal születik újjá.
Hévíz 5 legkedveltebb látnivalója, a tófürdő, szállásfoglalás - Travelhunter
„Legyünk büszkék rá, hogy új, impozáns fürdőbe érkeznek majd vendégek, mi, hévíziek pedig minden nap egy csodálatos kastélyban gyönyörködhetünk majd a gyógytavon” – fogalmazott Papp Gábor.
 
Nagy Bálint (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy az átfogó egészségturisztikai fejlesztési terv lehetővé teszi Hévíz világszínvonalú megújulását.
 
A képviselő további örömhírként említette, hogy a kormánynak köszönhetően egy másik régi vágyuk is teljesül: a nemzetközi turizmus felpörgetéséhez nélkülözhetetlen Hévíz-Balaton Airport is megújul.
Újra állami kézben működik a Hévíz-Balaton Airport
forrás: agrotrend.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Megérkezett a Guns N’ Roses repülőgépe Budapestre

2023. július 18. 14:59
Az új Guns N’ Roses-turné július 19-én Magyarországot is érinti, a rockegyüttes eddig két alkalommal lépett fel az országban.
 
Már megérkezett a Liszt Ferenc reptérre az a repülőgép, amely a Guns N’ Roses tagjait hozta a magyar fővárosba. Az együttes július 19-én, szerdán áll a közönség elé a Puskás Arénában, ahogy a Világgazdaság korábban megírta:  a koncertre percek alatt elkelt az összes állóhely.

Félszáz programmal jön hétvégén a Medvehagyma Fesztivál

2023. április 14. 14:24
Családi és gyerekprogramokkal, workshopokkal, kézműves ételekkel és italokkal várják a látogatókat az idei Medvehagyma Fesztiválon a hétvégén, Orfűn. A jellegzetes, a Mecsekben bőven termő gyógynövény köré épülő rendezvényt 18. alkalommal tartják meg április 15-én és 16-án.
 
A tradicionális családi fesztivált idén hat helyszínen félszáz programmal tartják meg a Pécs közelében, a Mecsek csúcsai között, festői környezetben meghúzódó üdülőtelepülésen.