Megújul a Hévízi-tó

2023. november 20. 12:34
A Hévízi-tó megújulását lehetővé tevő átfogó egészségturisztikai fejlesztési tervet fogadott el a kormány – jelentette be Papp Gábor, Hévíz polgármestere és Nagy Bálint országgyűlési képviselő szombaton közös videóbejegyzésében.
Megújul a Hévízi-tó
Papp Gábor (Fidesz-KDNP) a helyszínen készült, a Facebook-oldalán megosztott felvételen azt mondta: a terv célja, hogy a tó megújuljon, hiszen ez az ország egyik legfontosabb turisztikai helyszíne – írta az MTI.
 
Hozzátette, az épületet az elmúlt évtizedek megviselték, mostanra elavulttá vált, ezért halaszthatatlanná vált a felújítás: „ráfér és megérdemli a modernizációt”.
Fürdőtörténelem | Hévíz.hu
„A kormány támogatásának köszönhetően a tófürdő épülete visszakapja fénykori megjelenését, az új épület igazi kastélyként emelkedik majd ki a vízből” – közölte a polgármester.
A hévízi fürdőkultúra fejlődése | Hévíz.hu
Kiemelte: a fürdővárosi fejlődést elindító Festeticsek előtt tisztelegve az épület visszakapja eredeti külsejét, miközben a 21. századi elvárásoknak megfelelő műszaki tartalommal születik újjá.
Hévíz 5 legkedveltebb látnivalója, a tófürdő, szállásfoglalás - Travelhunter
„Legyünk büszkék rá, hogy új, impozáns fürdőbe érkeznek majd vendégek, mi, hévíziek pedig minden nap egy csodálatos kastélyban gyönyörködhetünk majd a gyógytavon” – fogalmazott Papp Gábor.
 
Nagy Bálint (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy az átfogó egészségturisztikai fejlesztési terv lehetővé teszi Hévíz világszínvonalú megújulását.
 
A képviselő további örömhírként említette, hogy a kormánynak köszönhetően egy másik régi vágyuk is teljesül: a nemzetközi turizmus felpörgetéséhez nélkülözhetetlen Hévíz-Balaton Airport is megújul.
Újra állami kézben működik a Hévíz-Balaton Airport
forrás: agrotrend.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Extra közvetlen járatokat indít a Flixbus Budapestről Bécsbe

2023. november 03. 15:52
A FlixBus átmenetileg három új autóbusszal bővíti a Budapest és Bécs között közlekedő flottáját, így már akár napi 14 induló járat közül választhatunk, ha Bécsbe indulnánk.
A cég a közleményében azt írta, hogy az új járatoknak köszönhetően az utasok kényelmesen, átszállás nélkül, gyorsan, valamint megfizethető áron juthatnak el Bécsbe, és vissza Budapestre.

Mintegy 30 borász, 120 féle bor és pezsgősarok is várja a látogatókat a Cifra Borsétán Kecskeméten

2023. március 02. 12:46
Mintegy 30 borász, 120 féle bor, pezsgősarok, gasztronómiai kiállítók és tematikus mesterkurzusok is várják az érdeklődőket a második Cifra Borsétán március végén Kecskeméten - közölték a szervezők az MTI-vel.
A borkóstoló célja Kecskemét és környéke borra, gasztrokultúrára nyitott közönségének megszólítása, valamint a közösségépítés és hagyományteremtés mellett a Kunsági borvidék eseménypalettájának színesítése - fogalmazott Frittmann Péter borász, az esemény főszervezője a közleményben.