Megvan, miket érint a minimálbér változása

2020. március 03. 08:19
A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított minimálbér összege 2020. január 1-jén – 8 százalékos növekedéssel – 161 ezer forintra emelkedett, míg a garantált bérminimum havi összege 216 ezer forintra nőtt.

Sok vállalatvezető nem is gondol rá, de a minimálbér-emelés miatt számos juttatás és kedvezmény értékhatára is megváltozott, illetve ez azokra a társadalombiztosítási kötelezettségekre és ellátásokra is kihat, melyek jogszabályban rögzített értékei a minimálbér vagy a garantált bérminimum összegéhez igazodnak. A MAZARS szakértőinek legfrissebb jelentése a változás legfontosabb vállalati következményeit foglalja össze.

Szja-t érintő változások

A kifizető személyenként és évente egy alkalommal – megfelelő nyilvántartás vezetése mellett – 16 100 forintot meg nem haladó, úgynevezett csekély értékű ajándékot juttathat magánszemélyek részére kedvezményes adózású „egyes meghatározott juttatásként”. Ezen túl, a kifizető által tartott rendezvényeken a résztvevőknek juttatott ajándéktárgy szintén kedvezményesen adózhat, ha egyedi értéke nem haladja meg a minimálbér 25 százalékát, azaz január 1-jétől a 40 250 forintot. (Mindkét juttatás megfelelő adókezelése érdekében egyéb körülményeket is vizsgálni kell.)

2020-ban évi 161 ezer forint értékben sportrendezvényre szóló belépőjegy, bérlet, valamint ugyanilyen összegben kulturális szolgáltatás igénybevételére jogosító belépőjegy és bérlet is adómentesen adható magánszemélyeknek.

A rehabilitációs hozzájárulás fizetésére kötelezett munkaadók számára ugyanakkor rossz hír, hogy a hozzájárulás mértéke január elsejétől 1,449 millió forintra emelkedett, azaz több mint 100 ezer forinttal magasabb, mint egy évvel korábban.

Kép: SXC

Kép: SXC

 

A személyi adókedvezmény havi összege 8050 forintra (évi 96 600 forintra) nőtt. A 335/2009. (XII. 29.) Kormányrendelet határozza meg azon betegségeket, melyek a személyi adókedvezmény igénybevételére jogosító súlyos fogyatékosságnak minősülnek. A rendelet a mellékletében olyan betegségeket is szerepelnek, mint például a cukorbetegség, a laktóz intolerancia, ezért érdemes átolvasni a listát, hogy megbizonyosodjunk az adókedvezmény igénybevételének lehetőségéről.

A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított minimálbér összege 2020. január 1-jén – 8 százalékos növekedéssel – 161 ezer forintra emelkedett, míg a garantált bérminimum havi összege 216 ezer forintra nőtt.

Ha a munkáltató munkabérelőleget biztosít a munkavállalójának, érdemes figyelni a kamatkedvezményként figyelmen kívül hagyható mérték emelkedésére is, ugyanis ez is a mindenkori minimálbér mértékétől függ. Így a legfeljebb hat havi visszafizetési kötelezettség mellett adott, legfeljebb 805 ezer forint összegű munkabérelőleget nem szükséges jövedelemként figyelembe venni a kamatkedvezményből származó jövedelem kiszámításakor.

A tb-t és az ellátásokat érintő változások

A gyermekgondozási díj (GYED) maximum összege a minimálbér kétszeresének 70 százaléka, ami januártól 225 400 forintra nőtt. A táppénz maximális összege napi 10 733 forintra emelkedett.

A Tbj. törvény szempontjából ugyancsak biztosítottnak minősül a – díjazás ellenében – munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony keretében (pl.: megbízási jogviszonyban) munkát végző személy is, akinek az ebből a tevékenységéből származó tárgyhavi járulékalapot képező jövedelme eléri a minimálbér 30 százalékát. Érdemes tehát az ilyen szerződésekben megállapított díjakat is felülvizsgálni.

Az egyéni és társas vállalkozók által fizetendő minimum járulékalapok is a minimálbér, illetve bizonyos esetekben a garantált bérminimum mértékéhez igazodnak. A nyugdíjjárulék-alap legalább a minimálbér összege, míg az egészségbiztosítási- és munkaerőpiaci járulék alapja legalább a minimálbér másfélszerese. Ha az egyéni vagy társas vállalkozó által végzett főtevékenység legalább középfokú végzettséghez, vagy szakképesítéshez kötött, úgy a járulékalapot legalább a garantált bérminimum összegében kell meghatározni. A mezőgazdasági őstermelőknek is legalább a minimálbér, mint járulékalap után kell megfizetniük mind a nyugdíj-, mind az egészségbiztosítási járulékokat. Fontos továbbá észben tartani azt is, hogy a fizetendő szociális hozzájárulási adó legalacsonyabb mértékét számos jogviszonyban a minimálbér mindenkori mértékéhez kell igazítani.

A minimálbér és a garantált bérminimum emelkedésével nő az egyszerűsített foglalkoztatás céljára létesített jogviszonyban fizetendő legkisebb bér összege is.

piacesprofit.hu

 

A cikkben elírás történt a garantált bérminimum összegét illetően így annak helyesbítése: (a szerk.)

2020. január 1-jétől a minimálbér bruttó összege 161 000 forintra, a garantált bérminimum pedig 210 600 forintra emelkedett. 

Kapcsolódó cikkek

A minőségre törekedő gazdák előnyt élveznek a támogatások odaítélésénél

2019. október 07. 08:35
Az idei év piaci tapasztalatai alapján módosítják a szőlő szerkezetátalakítási támogatások feltételeit, a jövőben előnyt élveznek azok a gazdák, akik tudatosan, a piaci igényeknek megfelelő ültetvény telepítéséhez igényelnek támogatást - mondta Nagy István agrárminiszter szombaton Tokajban, a szüreti napok szombati eseményén.

Az agrárium jelenét és jövőjét érintő témával foglalkoztak a V4-országok

2019. november 27. 07:57
Határozott EU-szabályozásra van szükség az afrikai sertéspestis kockázatának csökkentéséért; fokozottan ellenőrizni kell az Ukrajnából érkező gabonaimportot, és jelentős figyelmet igényel a klímaváltozás hatásainak kezelése is. Számos, az agrárium jelenét és jövőjét érintő témával foglalkoztak a visegrádi országok agrárkamaráinak soros ülésén.