Mfor.hu: Öngyilkos lett Claessens Peter, az egyik legvagyonosabb magyar

2022. július 12. 09:40
Az agráriumban ismert vállalkozó 47 éves volt.
Mfor.hu: Öngyilkos lett Claessens Peter, az egyik legvagyonosabb magyar

A Somogy megyei vállalkozó, Claessens Peter önkezével véget vetett az életének a saját otthonában – értesült az Mfor.hu. Halálhírét több hozzá közel álló személy is megerősítette a lapnak. Az újság úgy értesült, hogy üzleti és családi nehézségei is voltak, adócsalás miatt a NAV vizsgálatot folytatott ellene, gyanúsítottként megtörtént a meghallgatása is, de vádat nem emeltek ellene. 

Az agráriumban tevékenykedő vállalkozó és testvérei a 32,4 milliárdos vagyonukkal az 55. leggazdagabbnak számítottak Magyarországon A 100 leggazdagabb listája szerint. A Claessens-család cégét vezető Peter 1995 óta élt Magyarországon Somogyszob Nagybaráti-pusztán.

A családja tulajdonában lévő cég árbevétele tavaly meghaladta a 30 milliárd forintot, adózás előtti eredménye pedig 5 milliárd forint körül mozgott.

Idén júniusban Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapott, amivel az agrárgazdaság területén végzett, különösen az innovatív technológiák hazai alkalmazása terén nagy jelentőségű, több évtizedes munkáját ismerték el.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másvalakiért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

 

https://hvg.hu/gazdasag/20220711_Ongyilkos_lett_Claessens_Peter_az_egyik_legvagyonosabb_magyar

 

Kapcsolódó cikkek

Mit jelent valójában a munkaidő, pihenőidő? Nem biztos, hogy jól tudjuk

2016. augusztus 22. 11:11
Tapasztalataink alapján, a HR területén dolgozók gyakran olyan munkaidővel kapcsolatos kifejezéseket használnak a mindennapi munkájuk során, amit a Munka törvénykönyvében nem találunk. Emiatt is okoz a cégek számára nagy gondot a törvény által meghatározott fogalmak helyes értelmezése. A továbbiakban nézzük meg ezeket az alap meghatározásokat.

Így tisztelgünk mi, gazdálkodók 1956 hősei előtt

2016. október 24. 08:24
A hatvan éve felszámolt parasztgazdaságokról, a szolidaritásról, a hősiességről és az összefogás megünnepléséről is szót ejtettek a Földművelésügyi Minisztérium vezetői az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján rendezett ünnepségeken.