Mitől környezettudatos egy munkahely?

2020. február 07. 09:25
A háztartásokba egyre jobban begyűrűznek a fenntartható fejlődést és a fogyasztás visszaszorítását célzó intézkedések, vállalati oldalon azonban van még hova fejlődnünk. Pedig a környezettudatos munkahely, a zöld szervezeti kultúra nemcsak a környezetünk védelme miatt fontos, de versenyelőnyt is jelent. A környezettudatosságnak a környezetvédelmen túl, kiemelt szerepe van a tehetségek bevonzásában. Egy friss kutatás szerint a munkakeresők 75 százaléka szívesebben megy dolgozni egy zöld céghez, így a környezettudatos működés egyértelmű előnyhöz juttatja a vállalatokat a munkaerőért folytatott harcban. Habár hajlamosak lehetünk elfelejteni, akárcsak a humán-, úgy a természeti erőforrásaink is végesek. Mégis sokszor a végletekig kizsigereljük és feláldozzuk környezetünk és testünk erőforrásait a rövid távú profitszerzés érdekében. A környezet változásai alkalmazkodást kívánnak a vállalkozóktól és a cégektől.
Példamutató és szemléletformáló munkáltatókra van szükség

A magyar munkavállalók 82 százalékának fontos, hogy a munkahelye környezettudatosan működjön és példát mutasson. És miért fontos a munkahelyi jó példa? Ma már az alvás után a legtöbb időt a munkánkkal töltjük, és akadnak olyanok is, akik többet vannak a munkahelyükön, mint otthon.

Amellett, hogy második otthont nyújtanak, a vállalatok jelentős hatással vannak a lakosság gondolkodására, attitűdjeire, hétköznapjaira is, és persze a vállalatok felelősek a globális környezeti problémák egy részéért is. Napjainkban még nincs dedikált platformja a környezettudatosságra való nevelésnek, azonban, ha a munkahelyünkön rögzülnek a környezetvédelem alappillérei, annál nagyobb valószínűséggel ültetjük át ezeket a gyakorlatokat az otthonunkba is.

A legkézenfekvőbb, ingyenes praktikáktól kezdve a viszonylag költségesebb beruházásokig számtalan lehetőség áll a munkahelyek rendelkezésére a környezettudatos szemlélet és működés kialakításához.

Első lépésként szerezzünk be a szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas tárolókat, mérsékeljük a papírhasználatot, valamint cseréljük le a nyomtatópapírokat és egyéb irodai kellékeket újrahasznosított és újratölthető alternatívákra. Ha található a városunkban, vásároljunk csomagolásmentes üzletekben.

A természettől távol, mégis közel

Bár a legtöbben városokban dolgozunk, itt is megteremthetjük a természetközeliség érzését. Napjainkban már irodabútort is választhatunk újrafelhasznált vagy természetes anyagokból, és feldobhatjuk az munkahelyi környezetet zöld növényzettel. A növények és a természetre emlékeztető burkolatok lecsillapítják az elmét, segítik a koncentrációt, csökkentik a stressz-szintet, valamint általánosságban növelik a dolgozók jóllétét.

Az elégedett, koncentráltabb és a mentálisan kiegyensúlyozott munkavállalók pedig hatékonyabban dolgoznak, így járulva hozzá a szervezeti teljesítmény növekedéséhez. A dolgozói teljesítmény javulásán túl, az ügyfelek és vevők is szívesebben teszik be a lábukat egy természetközelibb épületbe, mint egy rideg, szürke és élettelen helyiségbe.

Környezettudatosság és márkaépítés kéz a kézben

Az egyik sarkalatos pont a környezettudatosság tekintetében a munkahelyi étkezés. Ha a munkavállalók nem otthonról hozzák magukkal az ebédet, akkor az elviteles dobozok és csomagolás nyomán temérdek, főként műanyaghulladék halmozódik fel. Annak érdekében, hogy ne lepje el a munkahelyünket az eldobható műanyagok tengere, biztosítsunk a munkavállalóknak többször használható ételtárolókat, ivókulacsokat, valamint utazóbögréket!

Ezek által rengeteg szeméttől kímélhetjük meg a bolygót, valamint, ha saját márkával ellátott kellékekkel vértezzük fel a dolgozókat, akkor a cégünk márkáját is erősíthetjük. A jelenlegi munkavállalók elköteleződését, valamint a céges értékekkel való azonosulását is növelhetjük, például, ha ezt a „zöld étkezés” csomagot az onboarding folyamat ( vagyis az új munkavállalók hatékony integrálása a szervezetbe) kezdetén adjuk a dolgozóknak. Emellett pedig a vállalat külső hírnevét is jobbíthatjuk, hiszen az ebédért menet lépten-nyomon találkozik a márkánkkal az utca embere is.

Annak érdekében, hogy ezek elmosogatása ne jelentsen plusz nyűgöt a kollégáknak, szerezzünk be egy mosogatógépet! A mosogatógép és a kézi mosogatás környezettudatossági versenyén nehéz egyértelmű győztest hirdetni, azonban, ha azt nézzük, hogy az idő pénz, és munka közben a kollégák biztosan nem a mosogatással szeretnének bíbelődni, megéri befektetni egy mosogatógépbe. Főleg, hogy egy sima háztartástól eltérően egy munkahely valószínűleg több alkalommal tudja teljes hatékonysággal kihasználni a gépet.

Távmunka és biciklizés a környezettudatos munkahelyre

Kerékpárral a munkahelyre

A munkahely falain túl, a munkába járás környezeti terhelésével is érdemes foglalkozni. A budapestiek 56 százaléka minden nap 45-120 percet tölt utazással, jellemzően autóval vagy tömegközlekedési eszközökkel. Ez idő alatt mértéktelen mennyiségű, a környezetre és az emberi szervezetre egyaránt káros gázok szabadulnak fel.

Ha megadjuk a lehetőséget a munkatársaknak, hogy akár otthonról is elvégezhessék a szükséges feladatokat, csökkenthető az üvegházhatású gázok kibocsátása. A távmunka a napi ingázással járó környezetterhelés mellett, a munkahelyünk fenntartási költségeit is csökkentheti, de akár a felesleges nyomtatást és papírfelhasználást is.

A zöld vállalati kultúra része lehet az autómentes közlekedés elősegítése is. Építsünk ki kerékpártárolókat és zuhanyzókat, és szorgalmazzuk a munkavállalóknál, hogy autó helyett tömegközlekedési eszközökkel, kerékpárral vagy rollerrel járjanak dolgozni. Csökkenthetjük ezzel is a nem megújuló energiaforrások használatát. Ha a munkatársak környezettudatosabb alternatívákat választanak a munkába járáshoz, érdemes ezt az igyekezetüket jutalmazni. Léteznek már olyan cégek, ahol, ha a munkavállaló rendszeresen kétkeréken érkezik a munkába, azt pénzjutalommal, utalványokkal honorálják.

Ha a vállalat elhelyezkedése miatt, vagy egyéb okból kifolyólag nem kerülhető meg az autó, akkor hirdessünk céges „telekocsi” akciót! Ma az utakon lévő személygépkocsik jellemzően nincsenek kihasználva, a dugókban rendszerint egy-egy ember ül az autóban. Ha a munkatársak úgyis egyfelé mennek, érdemes lehet csomópontokat meghatározni, ahol beszállhatnak egy-egy autós munkatárs mellé. Ez nemcsak a környezetnek tesz jót, de segíti a kapcsolódást és a munkatársak közötti jó viszony kialakítását is.

Tudásátadás és ösztönzés a hosszú távú eredmények titka

A környezettudatos munkahely nem csak azt jelenti, hogy a cégről környezetbarát vállalat képe él az emberekben, hanem az is, hogy ösztönzi a környezettudatosságot. Amíg a környezettudatosság nem válik alapvető szemléletté a munkavállalókban, és nem alakul ki bennük a saját belső motivációjuk a zöld törekvések felé, a munkáltató segítheti őket külső motivátorokkal. Nem feltétlenül pénzben érdemes gondolkodnunk, ki lehet alakítani „a hónap dolgozója” elismerés mintájára „a hónap zöld dolgozója” díjat, jutalmazni és elismerni a legapróbb zöld törekvéseket is.

A környezettudatosság érdekében nem elegendő a megfelelő eszközök és alternatívák biztosítása, az embereket meg kell tanítanunk azokat megfelelően használni. Hasznos lehet tájékoztatóanyagokat kihelyeznünk a munkahelyünk egyes pontjain, valamint rendszeres oktatásokat és workshopokat szerveznünk, amelyeken a szelektív hulladékgyűjtés alapelveitől kezdve, a víz- és energiafogyasztás visszaszorításának lépésein át, a társadalmi felelősségvállalásig minden témára kitérünk.

Ezeket a szemléletformáló előadásokat tarthatják a vezetők, de meghívhatunk környezetvédelmi szakértőket is. Ma már számos alapítvány és szervezet foglalkozik a vállalatok zöldítésével, akik konkrét tanácsokkal segítik a cégeket a zöldebbé válás útján. Ezen felül pedig adjunk teret a dolgozóknak is, vonjuk be őket is a vállalat környezettudatosabbá tételébe! Kérjük ki a véleményüket a zöld intézkedésekkel kapcsolatban, és biztassuk őket, hogy bátran osszák meg a jótanácsaikat a többiekkel is, amelyeket nem feltétlenül csak a munkahelyükön, de az otthoni gyakorlatba is átültethetnek.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Keresőképtelenség vagy alkalmatlanság

2021. október 27. 09:04
A járvány idején különös aktualitása van annak, hogy meg tudjuk különböztetni a keresőképtelenség, illetve az egészségügyi alkalmatlanság kategóriáit. Mg az első ugyanis munkajogi védelmet eredményez, az utóbbi jogszerű felmondási indok. Lássuk akkor ezt a gyakorlatban:

Online konfliktuskezelés

2021. szeptember 20. 11:24
Biztosan sokan tapasztalták már meg, akár saját bőrükön, akár külső szemlélőként, hogy egy ingerültebb hangvételű email vagy chatüzenet hogyan fajul véres konfliktussá, hogyan csapnak össze az indulatok és szélsőséges esetben hogyan válik két kolléga összebékíthetetlen ellenségekké.