Mitykó Zsolt, Mezőhegyes polgármesterével készült interjú

2015. december 12. 09:33
"Nem a 8000 hektárról van szó, csupán 16 parcella sorsát érinti a Törvényszék döntése, hogy leállította a mezőhegyesi földek árverését, ez 4-500 hektárt jelent - ezt Mitykó Zsolt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Mezőhegyes polgármestere szerint európai jogállamban a tulajdonjognak van hatása, nem lehet egyszerűen elvenni, ma erre figyelmeztette a Nemzeti Földalapkezelőt a bíróság."

Az ATV-n készült interjú az alábbi linken tekinthető meg:

http://www.atv.hu/videok/video-20151209-mityko-zsolt-eb

 

Forrás:

http://www.atv.hu/

Kapcsolódó cikkek

Ömlött a pénz a mezőgazdaságba az elmúlt két évtizedben

2019. október 07. 08:36
Az elmúlt húsz évben mintegy 3000 milliárd forintnyi vidékfejlesztési uniós támogatást kapott a magyar mezőgazdaság – mondta Kapronczay István agrárközgazdász szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Mészáros Lőrinc nagy mezőgazdasági vállalatcsoportja is mintagazdasággá válhat

2021. december 01. 09:01
Elismert mezőgazdasági vállalatcsoportok is kérhetnék a jövőben, hogy minősítse tevékenységeiket mintagazdasággá a kormány. A mintagazdaságok állami földbérletei ötven évre meghosszabbíthatók, emellett megvan a lehetőség arra is, hogy pályázati előnyöket és adókedvezményeket is kapjanak. A parlament előtt lévő törvénymódosítás elfogadása után a ma már legnagyobb földhasználónak számító, Mészáros Lőrinc nagybefektető tulajdonában lévő Talentis Agro Csoport is eséllyel pályázhatna a mintagazdasági státusra.