Modern turistaház történelmi helyszínen

2023. július 19. 13:06
Récényi út, vasfüggöny, Nyíres, Muck – ezek alapján már kaphatunk útbaigazítást Sopronban, de a navigációnk is tudja, hogy hol keressük a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. legújabb turistaházát.
A Lővér Uszodától öt kilométerrel délnyugatra, a Récényi út végén sorompó állja a gépkocsiforgalom útját; onnan száz méteren belül elérjük az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont bejáratát, a mellette vezető aszfaltúton pedig az egykori határőr-üdülőt ölelő Nyíres-erdőbe érünk.
Modern turistaház történelmi helyszínen
Ott, a soproni erdő szívében tölgyek és fenyők vigyázzák a Muck turistaházat.
 
A TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. legújabb ökoturisztikai beruházása az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Programja keretében valósult meg, és idén április közepétől birtokba vehető.
 
Az új, 40 férőhelyes Muck turistaház mind a nyolc szobájához saját fürdőszoba tartozik. A melegítőkonyhán kívül a multimédiás lehetőségekkel is felszerelt belső közösségi tér pedig csapatépítő tréningek, konferenciák, csoportos foglalkozások, családi rendezvények és évfolyam-találkozók megtartására is lehetőséget ad.
A turistaházat parkosított zártkert veszi körül, a közeli parkolóban pedig személygépkocsik és buszok is elférnek. A szálláshoz vezető út időjárástól függetlenül egész évben jól járható.
A Muck turistaháztól alig háromszáz méterre működik az erdei környezet értékeit bemutató látogatóközpont és vadaspark, az Erdő Háza. A Soproni Parkerdő tanösvényei, kilátói és a helyi látványosságok bejárása mellett érdemes élni a TAEG Zrt. erdészeti erdei iskolája által kínált programokkal is.
 
Bővebb tájékoztatás, ajánlatkérés:
 
TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt., 9400 Sopron, Honvéd út 1., web: https://taegrt.hu
e-mail: titkarsag@taegrt.hu, tel.: +36 99 506 810, GPS-koordináták: 47.650856, 16.522723
 
Forrás: A Mi Erdőnk

Kapcsolódó cikkek

Szilveszteri csergetéssel és Kerekes Band-koncerttel búcsúztatja Hajdúszoboszló az óévet

2022. december 23. 18:18
Különleges óévbúcsúztatásra várják az érdeklődőket Hajdúszoboszlón az év utolsó napján. Hagyományosan idén is megrendezik a szilveszteri csergetést, amelynek gyökerei majd' 500 évre nyúlik vissza.
Délután öt órától a város főterén elevenedik meg a nem mindennapi hagyomány. A szilveszteri csergetéssel annak állítanak emléket, hogy 1559. december 31-én a helyiek kolompszóval, ostorpattogtatással, égő szalmacsóvákkal és a templomtorony kivilágításával ijesztették el a támadó török hadsereget.Idén csikós- és pásztorruhába öltözött hagyományőrzők mellett a Crux Alba középkori tűzérség tart bemutatót. A majd' ötszáz éves múltra visszatekintő neves esemény napjainkra látványos felvonulással egybekötött óévbúcsúztató szokásként él tovább. A cél az, hogy a résztvevők együtt űzzék el gonosz erőket, és köszöntsék vidáman az új esztendőt.

Készül a Vidéki turizmus 2023-2024 katalógus

2023. augusztus 25. 15:26
A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) által kiadott katalógus célja, hogy 2023-2024-ben a vidéki, falusi szálláshelyekre irányítsa az utazók figyelmét. A szálláshelyeken túl programszolgáltatók és termelők is helyet kapnak a kiadványban.