Módosíthatják a munka törvénykönyve vitatott rendelkezéseit

2019. május 10. 09:47
Felülvizsgálná a szabályozásokat a Liga Szakszervezetek

Továbbra is felülvizsgálná a munka törvénykönyve egyes szabályozásait a Liga Szakszervezetek elnöke. Mészáros Melinda az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: kormányzati szándék is mutatkozik a felülvizsgálatra. Az idei bértárgyalásokon is lényeges sikerekről lehet beszámolni – jelentette ki.

Az elmúlt hónapokban próbáltak megoldást találni a munka törvénykönyvében szereplő túlóra és túlmunka szabályozásának megváltoztatására

– mondta Mészáros Melinda. A Liga Szakszervezetek elnöke hozzátette: olyan megoldásokat keresnek, melyek javítanák a munkavállalók helyzetét, vagy legalábbis nem rontanák. Mint mondta: a jelenlegi jogszabályi rendelkezések – egyéni megállapodáshoz kötötten – évi 400 órában határozzák meg a rendkívüli munkavégzés mértékét, és a munkaidőkeretet is jelentősen növelhetik a munkáltató, kollektív szerződés alapján.

A szakszervezeti vezető elmondta: folyamatosan figyelik a cégek hozzáállását.

Azt tapasztaljuk, hogy nem élnek a munkáltatók ezzel a lehetőséggel

– tájékoztatott, hozzátéve: a mikro-, kis- és családi vállalkozásokról – ahol nincs szakszervezeti jelenlét – nincs információjuk.

Mészáros Melinda hozzátette: a munkaidőkeretben sem láttak eltérést a korábbi szabályokhoz képest. Ám mivel úgy látják, sem a munkavállalóknak, sem a munkáltatóknak nem kedvez ez a szabályozás, indokolt lenne megváltoztatni és hatályon kívül helyezni a jelenlegi szabályokat.

A Liga Szakszervezetek továbbra is szeretné felülvizsgálni a teljes munka törvénykönyvét.

Az érdekvédelmi szervezet elnöke példaként említette, hogy szeretnének szigorítani a munkaviszony megszüntetéséhez kapcsolódó jogkövetkezményeken. A munkáltatói oldal részéről pedig visszajelzések érkeztek, miszerint a pótlékrendszer szabályozását is szükséges pontosítani. Mészáros Melinda elmondta: április végén a közszolgáltató szektorban működő gazdasági társaságok fórumán

Fónagy János államtitkár is jelezte, hogy áttekintik a munka törvénykönyve bizonyos fejezeteit.

A garantált bérminimum egyedülálló intézmény

Sikerként lehet értékeli azt, hogy egy 3 éves időszakot követően újból két évre sikerült megállapodni a munkáltatókkal a 8-8 százalékos minimálbér és a garantált bérminimum mértékének növelésében – mondta el a Liga Szakszervezetek elnöke. Kiemelte:

más országokban nem ismerik a garantált bérminimum intézményét,

mely a középfokú iskolai végzettséghez kötött munkakörben foglalkoztatottakat érinti.

Mészáros Melinda szerint szerencsére egyre kevesebb azon munkavállalók száma, akik a tényleges minimálbér összegét kapják. Egyre több a garantált bérminimumot vagy azt meghaladó összeget kapók száma – emelte ki.

A Liga Szakszervezetek elnöke hozzátette: sikernek könyveli el azt is, hogy

2010 óta a minimálbért megduplázták,

elsősorban az utóbbi négy év béremeléseivel és a garantált bérminimum mértékét még ezt meghaladóan is tudták növelni.

Forrás: infostart.hu / szakszervezetek.hu

 

Kapcsolódó cikkek

A koronavírussal összefüggő munkáltatói adatkezelés kihívásai és az ezekre adott válaszok Koronavírus

2022. február 18. 09:49
Cikkünkben a szerzők a munkavállalók koronavírus fertőzöttséggel és védettséggel kapcsolatos személyes adatainak kezelését tekintik át.

Rejtély, miért költött csak filléreket az Orbán-kormány a munkanélküliekre

2020. augusztus 26. 08:21
Akár azt is kijelenthetjük, hogy évtizedes mélypontot jelent az az összeg, amit a hetedik hónapban ellátásokra költött az Orbán-kormány. A 781 millió forint töredéke még annak a költségvetési forrásnak is, amit békeidőben, kevés munkanélküli és nyilvántartott álláskereső mellett erre a célra fordított.