Módosultak a cukrászati termékekre vonatkozó előírások

2017. április 03. 07:47
A Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) Hagyományőrző cukrászati termékekre vonatkozó módosítása annak szellemében történt, hogy a Magyarországon hagyományosan előállított és ismert cukrászipari termékek a hagyományos elkészítési eljárásoknak megfelelően maradjanak fenn.

A módosítás biztosítja, hogy az adott termékek csak és kizárólag az előírásban meghatározott követelmények betartásával készíthetőek el. Az új szabályozás garantálja, hogy az utasításnak megfelelően, kellő szakértelemmel elkészített termékek a magas minőségi követelményeknek meg tudnak felelni. A MÉ Hagyományőrző cukrászati termékeket szabályozó előírásában a következő termékek lettek szabályozva és kerültek védelem alá: Dobostorta, Esterházy-torta vagy szelet, Indiáner, Rigójancsi, Krémes, Franciakrémes.

A Hagyományőrző cukrászati termékek szabályozása eddig a MÉ II. kötetében szerepelt irányelvként. Azonban a módosításokat tartalmazó szabályozás a MÉ I. számú előírásokat tartalmazó kötetébe került, hozzájárulva ahhoz, hogy jogilag is teljes védelmet nyújtson a termékeknek. Kiemelt jelentősége van ezeknek a sajátos csak nálunk fellelhető termékeknek, amelyek egyedi jellegüknél fogva gazdagítják és védik kulturális és gasztronómiai örökségünket, hozzájárulva magyar nemzeti értékeink védelméhez.

Az előírás itt érhető el. http://elelmiszerlanc.kormany.hu/download/0/35/c1000/1-3-17-1.pdf

kormany.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Magas vérnyomás, fejfájás – Nem is gondolnánk, mi okozhatja?

2017. július 31. 08:16
A vérnyomás-emelkedést, inzulinszint-növekedést és fejfájást akár az élelmiszer-adalékok túlzott fogyasztása is okozhatja. A csecsemők és a gyerekek az alacsony testtömegük miatt különösen érzékeny csoportnak számítanak. Az unió most meghatározta a napi bevitel felső korlátját.

Beteges munkavállalás - A bért féltjük a táppénztől

2018. július 10. 07:50
Látszólag egyre kevesebbet betegeskednek a magyar munkavállalók, valójában azonban csak a fizetésüket féltik. Joggal.