Nagy István: A kormány kiemelten támogatja az élelmiszeripari beruházásokat

2019. november 06. 14:47
A kormány kiemelten támogatja a nagyszabású, bátor és jövőbemutató élelmiszeripari beruházásokat – mondta az agrárminiszter szerdán a Hajdú-Bihar megyei Sárrétudvariban a Kurucz cégcsoport sertésvágó és feldolgozó üzemének átadásán.

Nagy István elmondta, hogy az évi 130 ezer hízósertés levágására, piaci igények szerinti feldolgozására alkalmas üzem 3 milliárd forintos beruházását a kormány az európai vidékfejlesztési alap forrásaiból mintegy 1,5 milliárd forinttal támogatta. A fejlesztéssel 120 új munkahelyet hoztak létre Sárrétudvariban.

magyarnemzet.hu

Kapcsolódó cikkek

Takarmánydrágulás – emelkedni fog a tojás ára

2021. február 02. 09:00
 
A tojástermelő vállalkozások az étkezési tojás átadási árainak emelését kezdeményezik a takarmányok drágulására hivatkozva.

Nem zárnak be a fővárosi piacok, de szigorú intézkedéseket hoztak a koronavírus miatt

2020. március 17. 08:07
A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet során egyre szigorúbb korlátozások lépnek életbe a mindennapi élet területén. A legutolsó intézkedések már az éttermek és kávézók nyitvatartását is szabályozzák, ám az élelmiszereket árusító boltokra és a gyógyszertárakra még nem vonatkoznak szigorítások. Az agrarszektor.hu megkérdezte a termelői piacokra vonatkozó szigorításokról és intézkedésekről a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatóságát, amely 13 budapesti piac és vásárcsarnok üzemeltetéséért felelős.