Nébih: Izraelből menekülők magukkal hozhatják a társállataikat

2023. október 30. 16:50
Az Izrael területét érintő háború miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egyszerűsített beutaztatási kérelem mintát tett közzé azok számára, akik kedvtelésből tartott állatukkal szeretnének Magyarországra beutazni – adta közre a hivatal.
Nébih: Izraelből menekülők magukkal hozhatják a társállataikat
A hatóság a kérelmeket soron kívül bírálja, az eljárás – az alapkövetelmények teljesülése mellett – több területen is könnyítést tesz lehetővé.
 
Izrael veszettség tekintetében az „aggályos ország” besorolásba esik, így az onnan beutazó kedvencekkel szemben továbbra is alapfeltétel, hogy mikrochippel jelöltek, valamint veszettség ellen oltottak legyenek.
 
Ugyanakkor a gazdák – az egyszerűsített eljárásrend alapján – a pluszban előírt laborvizsgálatot és az izolációs eljárást Magyarországon is elvégeztethetik és lefolytathatják.
 
A nyomtatványminta letölthető, valamint további információk olvashatóak az  alábbi  linken.
 
A Nébih a kérelmeket – a kiemelt helyzetre való tekintettel – soron kívül bírálja el, és adja ki az egyedi beléptetésre feljogosító engedélyeket.
 
forrás: agrotrend.hu/Nébih

Kapcsolódó cikkek

Magyarország vár: Görbeország kihagyhatatlan kincsei

2023. január 03. 14:02
Mikszáth Kálmán nevezte Görbeországnak a Cserhát vidékét. Ha végigtekintünk a tájon, rögtön megértjük, honnan a név. A szelíd lankák, a kanyargó erdei ösvények és a palócok furfangos észjárása Görbeország igazi arca.
A Börzsöny és a Mátra között szerényen meghúzódó Cserhát minden évszakban elbűvölő, de késő ősszel, télen mutatja meg az igazi szépségét. Lenyűgöző látvány, ahogy fagyos reggeleken a köd és a zúzmara beborítja a tájat, a településeket. Hollókő, Buják bizonyára mindenkinek ismerősen hangzik, de a Cserhát kincseinek ezek csak a töredékei.

Két napig Villány lesz a cabernet franc világvárosa

2022. november 16. 11:54
Minden eddiginél komolyabb nemzetközi borkínálat, izgalmas szakmai előadások és szélesre tárt pinceajtók várják november 25-én és 26-án a Villányba érkező vendégeket a Franc&Franc fórumon és kóstolónapon.
 
A VII. Franc&Franc Fórumot november 25-én, pénteken 9.30 órától rendezik meg, a rendezvénynek a villányi Bock Borászat konferenciaterme ad otthont.