Nébih: NATUR PUR Bio kuszkuszt hívott vissza a Spar

2023. augusztus 09. 14:31
A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. visszahív egy kuszkusz terméket avas szaga (érzékszervi nem megfelelőség) miatt.
Nébih: NATUR PUR Bio kuszkuszt hívott vissza a Spar
A cég nemcsak visszahívja, hanem a forgalomból is kivonja az 500 grammos kiszerelésű SPAR NATUR PUR Bio kuszkuszt  - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hatóság (Nébih)  az MTI-vel.
 
A hivatal kéri a vásárlókat, hogy az L25112023-027-1 tételszámú, 2023. november 25-ei minőségmegőrzési idejű terméket ne fogyasszák el.
 
A SPAR üzletbe visszavihető a kuszkusz, amelynek az árát visszatérítik.
 
forrás: agrotrend.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Elfogyott a hazai burgonya

2023. február 14. 12:32
Igaznak bizonyult a szakértők előrejelzése, február elejére valóban elfogyott a hazai termesztésű burgonya Magyarországon. Februártól jó néhány hónapig csak külföldi, importált tételek lesznek megtalálhatóak a boltokban. Ezeken azonban a kereskedőknek vesztesége van, mivel a megemelkedett beszerzési árakat és szállítási költségeket az ágazat szereplői nem tudják érvényesíteni, hiszen az étkezési burgonya még egészen április végéig a hatósági áras élelmiszerek közé tartozik. De vajon lesz-e elég burgonya a hazai kereslet kielégítésére? Mi lesz ezzel a termékkel, ha véget ér az ástop, akár idő előtt, akár a meghatározott határidővel? Az Agrárszektor erről kérdezte az Országos Burgonya Termék Tanácsot.
 

Könnyebben érnek a piacra

2023. június 13. 13:42
Négy lezárt évet tudhat maga mögött a Zöldség Világ Kft. Termelői Értékesítő Szervezet. 2018-ban 22 zöldségkertész döntött úgy, hogy mindenekelőtt a közös értékesítés előnyeinek kihasználására tészt alakítanak. Jelenleg 26 tagja van a tésznek, csak egyikük nem termel. Friss zöldségtermékeik zömmel az áruházak pultjaira kerülnek a termelői szervezet szegedi telephelyéről, ahol a legkorszerűbb gépsorokkal készítenek belőlük árut.