Negyedszer nyerte el Európa Legjobb Karácsonyi Vására címet az Advent Bazilika

2023. december 13. 18:19
Negyedszer is elnyerte Európa legjobb karácsonyi vásárának címét az Advent Bazilika a European Best Destination szavazásán.
Soha korábban egyetlen ünnepi rendezvénynek sem sikerült négyszer elhódítani a rangos elismerést, amit az Advent Bazilika ráadásul a 2019-es első helyezés után 2021-óta folyamatosan kiérdemel. Budapest immár négyszeresen Európa-első karácsonyi vásárként többek között London, Bécs és Prága rendezvényeit előzte meg a versenyen.
Negyedszer nyerte el Európa Legjobb Karácsonyi Vására címet az Advent Bazilika
Az idén november 30-án induló, egészen december 7-ig tartó versenyen 20 európai város – Budapest mellett többek között London, Bécs, Brüsszel, Prága, Drezda, Madeira, Birmingham, Edinburgh és Poznan – ünnepi vására vett részt.
 
2023-ban – túlszárnyalva a már 2022-ben is kimagasló érdeklődés mellett zajló versenyt – rekordrészvételt hozott a szavazás: 168 ország utazója 592 992 szavazatot adott le kedvencére, és több mint 335 000 alkalommal osztotta meg szavazásának eredményét a közösségi oldalakon a verseny 7 napja alatt.
Index - Belföld - Rekordszámú szavazattal lett Európa legjobb karácsonyi  vására az Advent Bazilika
Az Advent Bazilikát 68 029 kedvelés, minden idők legtöbb szavazata repítette az első helyre.
 
Az idei első hellyel az Advent Bazilika 2019, 2021 és 2022 után immár negyedszer nyerte el az Európa legjobb karácsonyi vására címet, ez a bravúr korábban egyetlen vásárnak sem sikerült Európában.
 
A szervezők ezúton szeretnék kifejezni köszönetüket mindenkinek, aki szavazatával hozzájárult a sikerhez.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Herendi porcelán kiállítás a bajnai kastélyban

2023. március 27. 14:49
Herendi porcelán kiállítás nyílt Bajnán, a Sándor-Metternich-kastélyban, „Lendület és ragyogás” címmel.
A Herendi szinte elképzelhetetlen termékválasztékából, 16 ezer fehér forma és 4 ezer Herendi minta közül, a kastélyban egy különleges válogatás látható a kiállítás keretein belül. Terítékre kerül a főurak porcelánkészlete, amelyek mellett megférnek a különböző mintájú, festett lovak is, az „Ördöglovas” Sándor Móricnak, a kastély egykori urának emlékét idézve - közölte a porcelánmanufaktúra.

Hidrogénüzemű, környezetbarát hajtómű az Airbustól

2022. december 02. 10:30
Az Airbus az évtized közepe felé kezdi meg az üzemanyagcellás hajtómű-rendszer földi és repülési tesztelését. A kísérletekre a ZEROe nevű, a kísérletek bemutatását szolgáló tesztgéppel kerül sor.
 
Az A380 MSN1 típusú, az új hidrogéntechnológiákat tesztelő repülőgépet jelenleg úgy alakítják át, hogy a folyékony hidrogéntartályokat és a hozzájuk tartozó elosztórendszereket is hordozhassa - tájékoztatott az Airbus.