Nem hagyjuk, hogy a magyar gazdák nyakába varrják a migrációs válságot

2017. július 14. 09:07
Álláspontunk szerint a magyar gazdáktól, akik már elviselték a dioxinos sertéshúsbotránytól kezdve az orosz embargón át a sertés- és tejpiaci válságot is, nem várható el, hogy nyakukba vegyék a migrációs válság megoldását is - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Magyar Hírlapnak.

A lap csütörtöki számában megjelent interjúban a miniszter azt mondta, méltánytalan lenne a magyar és más, később csatlakozott tagállamokban élő termelőkkel szemben, ha az uniós támogatottsági szint csökkenne.

A miniszter szerint az áfacsökkentés fehéríti a gazdaságot. Kifejtette, hogy a sertésvágások száma tavaly huszonhét százalékkal nőtt az állomány csökkenése ellenére, pedig az import sem növekedett. A tudatos fogyasztói magatartás fontosságával kapcsolatban úgy fogalmazott: azt szeretnénk, hogy a vásárlók automatikusan a magyar termékeket vegyék, ezért a magyar termékekre eső terheket akarjuk csökkenteni.  A miniszter beszélt arról is, hogy örülne, ha sikerülne befektetőket találni egy újabb cukorgyár létesítéshez. Közölte, jövőre az agrárium és az agrárium munkáját segítő intézmények összesen kilencszázmilliárd forinttal gazdálkodhatnak.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

5 tévedés a szabadságról

2017. július 27. 09:57
A munka- és pihenőidő szabályai 2012-ben több tekintetben jelentősen változtak. Sok esetben a változás pontos oka nem ismert, így azok számos esetben jogvita forrásává válnak. Az alábbiakban 5 olyan szabadsággal kapcsolatos tévedést mutatunk be, melyek munkaügyi bírsághoz vagy munkaügyi perekhez vezethetnek. Ezeknek nem mindegyike kapcsolatos a 2012-ben elfogadott új szabályozással, érdemes azonban a vitás területeket együttesen bemutatni.

Cafeteria 2017 - Felkészülni! Nagyot lehet koppanni

2016. szeptember 08. 10:15
Sok kihívást tartogat a munkáltatók és a munkavállalók számára egyaránt a 2017-es cafeteriaátalakítás. A cégeknek alaposan át kellene gondolniuk, mit és hogyan módosítanak, ám várhatóan erre sokan nem fognak energiát fordítani. Az új rendszer túl bonyolult, immár alig célzott és nem támogatja az öngondoskodást sem - hangzott el egy szakmai konferencián.