Nem született megegyezés az Audinál kollektív a munkaügyi vitában

2019. május 10. 09:35
A 2019-es prémiumkifizetés témakörében az AHFSZ és a munkáltatói oldal között a kollektív munkaügyi vita a szerdai napon lezárult, de közös, mindkét fél számára megfelelő eredményt nem hozott. Ezért a szakszervezet a 2019-es prémiumkifizetés témakörében további lehetőségeit kihasználva fog érvényt szerezni álláspontjának – jelentette ki az AHFSZ közleményében.

Szerdán az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) és a munkáltatói oldal a kollektív munkaügyi vita keretén belül egyeztetett egymással a 2019-es prémiumkifizetés szabályainak témakörében. A szakszervezet felkérte a munkáltatót, hogy nyilatkozzon arról, szándékozik-e egy összegszerű kompenzációt téríteni a munkatársainknak, amivel a 2018. decemberi alapbérrel számolt és a 2019. januári alapbérrel számolt prémiumösszeg közti különbséget tudná megtéríteni – írja a szakszervezet.

Hozzáteszik:

a munkáltató erre egyértelműen jelezte, hogy nem szándékozik semmilyen összegszerű kompenzációt megfizetni, így a kollektív munkaügyi vitát a két fél lezártnak tekinti.

Az AHFSZ közleményéből kiderül, hogy következő lépésként a szakszervezet jogi úton próbálja majd meg érvényesíteni az álláspontját.

Mint írják: az AHFSZ elnöksége elengedhetetlennek tartja, hogy ezt az ügyet megnyugtatóan rendezze, hiszen a fenti témakörben a munkáltató véleményük szerint egy kollektív erejű megállapodást egyoldalúan módosított.

Fotó: Krizsán Csaba

Szerintük így félő, hogy a közösen kialakított eredmények a jövőben megkérdőjeleződhetnek, ami a munkavállalói jogok csorbulásával járhat.

Ezt egy erős felhatalmazással rendelkező szakszervezet nem hagyhatja szó nélkül!

– közölte az AHFSZ közleményében.

 

vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Meddig kell megőrizni a nyugdíjhoz a munkaügyi iratokat?

2022. június 13. 12:58
Társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény

A Magyar Postánál kevesebben, a McDonalds éttermekben többen dolgoznak: létszámtrendek

2022. július 29. 09:35
Áprilisról májusra 265 fővel növelte alkalmazotti létszámát az épületek takarításával és üzemeltetésével foglalkozó B + N Referencia Zrt. Ez a legnagyobb létszámmozgás a legnagyobb hazai munkaadók között - derül ki a HR Portál és az OPTEN összeállításából. A Magyar Postánál 155 fővel lettek kevesebben, a magyar McDonald's egységek 81 fővel bővültek. A munkaerő-kölcsönzők is inkább "mínuszos" hónapot zártak.