Nem született megegyezés az Audinál kollektív a munkaügyi vitában

2019. május 10. 09:35
A 2019-es prémiumkifizetés témakörében az AHFSZ és a munkáltatói oldal között a kollektív munkaügyi vita a szerdai napon lezárult, de közös, mindkét fél számára megfelelő eredményt nem hozott. Ezért a szakszervezet a 2019-es prémiumkifizetés témakörében további lehetőségeit kihasználva fog érvényt szerezni álláspontjának – jelentette ki az AHFSZ közleményében.

Szerdán az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) és a munkáltatói oldal a kollektív munkaügyi vita keretén belül egyeztetett egymással a 2019-es prémiumkifizetés szabályainak témakörében. A szakszervezet felkérte a munkáltatót, hogy nyilatkozzon arról, szándékozik-e egy összegszerű kompenzációt téríteni a munkatársainknak, amivel a 2018. decemberi alapbérrel számolt és a 2019. januári alapbérrel számolt prémiumösszeg közti különbséget tudná megtéríteni – írja a szakszervezet.

Hozzáteszik:

a munkáltató erre egyértelműen jelezte, hogy nem szándékozik semmilyen összegszerű kompenzációt megfizetni, így a kollektív munkaügyi vitát a két fél lezártnak tekinti.

Az AHFSZ közleményéből kiderül, hogy következő lépésként a szakszervezet jogi úton próbálja majd meg érvényesíteni az álláspontját.

Mint írják: az AHFSZ elnöksége elengedhetetlennek tartja, hogy ezt az ügyet megnyugtatóan rendezze, hiszen a fenti témakörben a munkáltató véleményük szerint egy kollektív erejű megállapodást egyoldalúan módosított.

Fotó: Krizsán Csaba

Szerintük így félő, hogy a közösen kialakított eredmények a jövőben megkérdőjeleződhetnek, ami a munkavállalói jogok csorbulásával járhat.

Ezt egy erős felhatalmazással rendelkező szakszervezet nem hagyhatja szó nélkül!

– közölte az AHFSZ közleményében.

 

vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Élelmiszerbiztonság: Magyarországon rend van

2019. június 11. 12:07
A fejlett gazdaságokban a vásárlók alapvető elvárása, hogy az élelmiszerek a kedvező élvezeti- és táplálkozás-élettani értékük mellett élelmiszerbiztonsági szempontból is kifogástalanok legyenek. Az EU-s polgárok e téren szerzett tapasztalatait foglalja össze a legfrissebb Eurobarometer kutatás.

Agrármunkahelyek szűnhetnek meg, az autóipar fellendülésben reménykedhet

2019. július 02. 08:21
Akár az uniós baromfiágazat végét is jelentheti, ha a Mercosur-egyezmény alapján megemelt kvótával dömpingben érkeznének rosszabb minőségű húsok az unió piacára. A környezetvédők Jair Bolsonaro miatt, az európai agrárszektor pedig az argentin marhahústól és a brazil cukornádtól való félelmében támadja az egyezséget.