Nem született megegyezés az Audinál kollektív a munkaügyi vitában

2019. május 10. 09:35
A 2019-es prémiumkifizetés témakörében az AHFSZ és a munkáltatói oldal között a kollektív munkaügyi vita a szerdai napon lezárult, de közös, mindkét fél számára megfelelő eredményt nem hozott. Ezért a szakszervezet a 2019-es prémiumkifizetés témakörében további lehetőségeit kihasználva fog érvényt szerezni álláspontjának – jelentette ki az AHFSZ közleményében.

Szerdán az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) és a munkáltatói oldal a kollektív munkaügyi vita keretén belül egyeztetett egymással a 2019-es prémiumkifizetés szabályainak témakörében. A szakszervezet felkérte a munkáltatót, hogy nyilatkozzon arról, szándékozik-e egy összegszerű kompenzációt téríteni a munkatársainknak, amivel a 2018. decemberi alapbérrel számolt és a 2019. januári alapbérrel számolt prémiumösszeg közti különbséget tudná megtéríteni – írja a szakszervezet.

Hozzáteszik:

a munkáltató erre egyértelműen jelezte, hogy nem szándékozik semmilyen összegszerű kompenzációt megfizetni, így a kollektív munkaügyi vitát a két fél lezártnak tekinti.

Az AHFSZ közleményéből kiderül, hogy következő lépésként a szakszervezet jogi úton próbálja majd meg érvényesíteni az álláspontját.

Mint írják: az AHFSZ elnöksége elengedhetetlennek tartja, hogy ezt az ügyet megnyugtatóan rendezze, hiszen a fenti témakörben a munkáltató véleményük szerint egy kollektív erejű megállapodást egyoldalúan módosított.

Fotó: Krizsán Csaba

Szerintük így félő, hogy a közösen kialakított eredmények a jövőben megkérdőjeleződhetnek, ami a munkavállalói jogok csorbulásával járhat.

Ezt egy erős felhatalmazással rendelkező szakszervezet nem hagyhatja szó nélkül!

– közölte az AHFSZ közleményében.

 

vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Rabszolgatörvény: megszólalt Orbán Viktor

2018. december 12. 09:26
A munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény a munkások érdekét szolgálja - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban kedden az atv.hu-nak nyilatkozva.

Vélemény: Soha nem elég? Avagy meddig rontható a munkajogi szabályozás?

2018. november 27. 07:42
A munka törvénykönyve tervezett módosításával nem az a legnagyobb baj, hogy már megint elvesz valamennyit a munkavállalók jogaiból, és fokozza a munkáltatók erőfölényét, hanem az, hogy ez a folyamat egyre inkább erősödik.